Zijn rottweilers goede binnenhonden?

Het is belangrijk voor Rottweilers om met hun mensen in huis te wonen. Als ze de hele tijd alleen in een achtertuin worden achtergelaten, kunnen ze zich vervelen, destructief en agressief worden. Hoewel ze groot zijn, zijn Rottweilers binnenshuis inactief. Vanwege hun grootte en gedrag denken mensen vaak dat ze als buitenhonden moeten worden gehouden, maar het is ongeveer het ergste wat je een Rottweiler kunt aandoen.

Ze zijn leden van het gezin en moeten zich zo voelen (zie punt nummer vier hierboven). Zijn Rottweilers goede gezinshonden? Rottweilers zijn mensenhonden en zijn aanhankelijk en loyaal tegenover hun families. Het zijn geweldige familieleden en zijn ook uitstekende waakhonden voor gezinnen. Ze hebben de neiging om hun favoriete persoon van kamer naar kamer te volgen, zodat ze altijd in het gezichtsvermogen zijn.

Ze zijn goed met kinderen en andere honden, maar je moet er toch toezicht op houden. Over het algemeen is de rottweiler een prachtige, capabele metgezel in de juiste handen. Maar zonder voortdurend gezelschap, socialisatie, gehoorzaamheidstraining en toezicht is hij te veel hond voor veel huishoudens. Appartementen zijn meer geschikt voor volwassen rottweilers in tegenstelling tot puppy's vanwege de veranderingen in het energieniveau naarmate ze groeien.

Rottweilers hebben echter nog steeds elke dag veel beweging nodig, dus er moeten aanpassingen worden aangebracht. Een Rottweiler kan heel gelukkig leven in een actief huishouden met kinderen en andere huisdieren. Ze spelen en communiceren graag met de kinderen in het gezin en beschouwen hen als lid van hun roedeloet. Rottweilers kunnen hun kinderen zeer beschermend zijn en zichzelf zien als hun beschermers en voogden.

Ze hebben veel ruimte nodig om te spelen en te sporten. Hoewel het geen energiek ras is, zijn Rotties niet tevreden om de hele dag rond te loungen. Ze zijn het meest geschikt voor een huis met veel veilige buitenruimte en veel dingen om te doen. Ze vereisen training en veel socialisatie.

In kleinere ruimtes, en met te weinig menselijke begeleiding en interactie, kan een verveelde Rottie gedragsproblemen ontwikkelen. De korte Rottweiler-jas vereist minimale verzorging, dus Rotties zijn geen onderhoudsvriendelijk huisdier. De Rottweiler is een grote, gespierde hond die er intimiderend uit kan zien en klinken. Door hun grote formaat kunnen veel mensen zich afvragen of ze een goed familiehuisdier zouden zijn, en het korte antwoord is ja.

Rottweilers kunnen geweldige huisdieren zijn, maar er zijn verschillende overwegingen die u moet maken voordat u de Rottweiler kiest boven andere rassen. Blijf lezen terwijl we de behoeften, het temperament en andere factoren van Rotties bespreken, zodat u kunt zien of ze goed bij u thuis passen. Rottweilers zijn erg fysiek en spelen vaak met andere honden zoals linebackers, met body slams en full-body blocks. Als hij vroeg wordt gesocialiseerd, kan een Rottweiler goed overweg met andere huisdieren, en de ervaring zal het gemakkelijker maken om op een later tijdstip meer huisdieren in huis te halen.

Het is niet ongebruikelijk om mollige Rottweilers te zien die hun eigenaren ervan hebben overtuigd dat ze meer gevoerd moeten worden. Het is belangrijk dat je je Rottweiler voldoende socialisatie geeft zodat zijn bescherming niet in agressie verandert. Elk van deze dingen is super belangrijk als het gaat om je rottweiler een gelukkig, gezond leven leiden. Anders krijg je misschien een Rottweiler die helemaal niet is wat je zocht - en mogelijk een persoon die te veel is om aan te pakken.

Daarom zie je een versie van „Rottweilers zijn niet voor iedereen” of"Rottweilers” zijn niet voor beginnende hondenbezitters op vrijwel elke informatieve site en boek over Rottweilers. Rottweilers zijn een van de 10 slimste hondenrassen, dus ze reageren goed op training, en het wordt sterk aangemoedigd om hen te helpen hun potentieel te benutten. De AKC-standaard beschrijft de Rottweiler als een kalme, zelfverzekerde en moedige hond met een zelfverzekerde afstandelijkheid die zich niet leent voor onmiddellijke en willekeurige vriendschappen. Of je nu op zoek bent naar een waakhond, speelse hond, aanhankelijke hond of gewoon een beste vriend, een Rottweiler is de juiste keuze.

Rottweilers moeten al op jonge leeftijd grondig worden gesocialiseerd, zodat hun territoriale instincten worden gecontroleerd in plaats van willekeurig. Er is geen manier om zeker te weten dat uw rottweiler geen schade zal veroorzaken of een ongeluk zal krijgen in uw appartement. .