Waarom rottweiler haaruitval?

Als het buiten koud is, krijgen ze een dikkere ondervacht om ze te beschermen en te isoleren tegen het weer. Maar in de zomer hebben ze die jas niet nodig. Dat is de laag jas die je Rottie verliest als ze afstoten, en het is volkomen normaal. Rotties zijn een ras dat de neiging heeft om vatbaar te zijn voor hondenallergieën, en een veel voorkomend symptoom van allergieën is huidirritatie en haaruitval.

Als je onlangs het dieet van je pups hebt veranderd, of een andere shampoo hebt gebruikt (of iets dat een allergische reactie kan veroorzaken), dan kan dat de schuld zijn. Als uw hond haar op haar rug verliest maar geen andere symptomen heeft, hoeft u zich waarschijnlijk geen zorgen te maken als het mild is. Als ze echter veel haar verliest of andere symptomen heeft zoals jeuk, likken, bijten, roodheid, laesies, knobbeltjes of veranderingen in huidskleur, moet u uw dierenarts bellen. Meestal moet u uw hond naar kantoor brengen voor een lichamelijk onderzoek om de exacte oorzaak van het haarverlies te bepalen.

Dermatitis of droge huid kan worden behandeld met medicatie, zalf of shampoo. Psychologische problemen kunnen worden behandeld met therapie of medicatie. Infecties, parasieten of mijten kunnen worden genezen met medicijnen. Als uw dierenarts vaststelt dat uw hond alopecia heeft, zijn er enkele medicijnen die kunnen worden gegeven, afhankelijk van de oorzaak.

Andere medische aandoeningen moeten worden behandeld met medicatie of andere vormen van therapie. Jeukende huid en haaruitval zijn twee van de grootste indicatoren dat uw hond allergisch is. Ze kunnen allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten in hun voedsel of omgevingsfactoren zoals pollen of huisstofmijt. Uw dierenarts kan tests uitvoeren om te bepalen of uw hond voedsel of milieuallergieën heeft.

Naast parasieten van de huid kunnen darmwormen ook leiden tot een slechte vachtgezondheid en een verhoogde uitscheiding door het vermogen van de hond om voedingsstoffen te verwerken te beschadigen. Allergieën zijn een veelvoorkomend en aanhoudend probleem voor veel honden. Net als mensen kunnen honden allergisch zijn voor bijna alles, van ingrediënten in hun voedsel tot omgevingsfactoren. Hoewel er luchtwegklachten kunnen zijn, hebben honden vaker huidreacties wanneer ze worden blootgesteld aan allergenen.

Het lichaam reageert op aanstootgevende stoffen door histamine in de bloedbaan af te geven, wat resulteert in jeuk en overmatige afscheiding. Koeler weer kan enige verlichting bieden voor honden met seizoensgebonden allergieën, maar mensen met voedselgevoeligheden of reacties op prikkels binnenshuis kunnen het hele jaar door last hebben. Rottweilers zijn honden met een matige uitscheiding die afhankelijk van het seizoen zwaarder kunnen afstoten. Dankzij hun dubbele jassen blazen Rotties twee keer per jaar hun jassen terwijl ze zich voorbereiden op een verandering in het weer.

Andere factoren zoals voeding, allergieën, woonsituatie en hoe ze zijn gefokt, kunnen echter van invloed zijn op het afstoten van een Rottweiler. Ik weet eigenlijk niet waar je foto's kunt vinden van Rottweilers die buitensporig zijn afgeworpen, maar als je een Google-afbeelding zoekt naar 'haaruitval in Rottweilers', vind je misschien enkele nuttige foto's. Als u vermoedt dat uw rottweiler ongewoon wordt afgestoten, is het nog belangrijker om kennis te nemen van de acties van de hond. De eerste laag van de jas van de Rottweiler wordt de ondervacht genoemd, wat verwijst naar een dichte en korte laag die bijna wol nabootst.

Afhankelijk van of u uw Rottweiler binnen of buiten houdt, kunt u veranderingen zien in de gewoonte om af te stoten. De meeste werkhonden, zoals Rottweilers, hebben deze extra beschermingslaag omdat ze veel tijd buitenshuis doorbrengen. Dus hoewel Rottweilers buiten twee keer per jaar zwaarder kunnen afstoten, kan een binnenhond het hele jaar door zwaarder worden afgestoten. Dat wil zeggen, wanneer Rottweilers hun jassen afwerpen ter voorbereiding op een soms drastische verandering in de temperatuur.

Als uw Rottweiler bijvoorbeeld grote stukken vacht verliest tijdens het niet-afscheidende seizoen, kan er een gezondheidstoestand zijn die onmiddellijke professionele aandacht vereist. Aan de andere kant kunnen Rottweilers binnenshuis die worden blootgesteld aan consistent kunstlicht en gecontroleerde temperaturen een atypische afscheidscyclus hebben. In sommige gevallen kan het zelfs trauma zijn aan een specifiek deel van het lichaam of zelfs hypothyreoïdie in uw Rottweiler. Combineer dit met het feit dat Rottweilers voornamelijk buitenhonden waren, gefokt voor het besturen van vee en het trekken van karren, deze honden hadden bescherming nodig.

Als Rottweilers waren gefokt met de vacht van bijvoorbeeld een Chihuahua, zouden ze gewoon te koud zijn en zouden ze niet zo effectief zijn op het veld. Als je Rottweiler negatief reageert op de shampoo, hebben ze waarschijnlijk een volledig natuurlijke optie nodig. .