Waar wonen rottweiler-honden?

Rottweilers zijn een van de oudste rassen. Ze vergezelden de Romeinen door Duitsland, reden hun vee en bewaakten buitenposten. Velen bleven achter en in de stad Rottweil in Zuid-Duitsland werden ze het ras dat we vandaag kennen. De gemiddelde levensduur van de rottweiler ligt tussen 8-10 jaar.

Hoewel de levensduur van de Rottweiler korter is dan andere rassen van dezelfde grootte en hetzelfde gewicht, maken deze honden dit goed met hun toegewijde persoonlijkheden en standvastigheid. Zoals verwacht, is de levensverwachting van elk huisdier echt afhankelijk van hoe goed u ervoor kiest om voor hen te zorgen. De Rottweiler was oorspronkelijk honden die werden gefokt om vee naar de markt te brengen. Later werden ze gebruikt om karren voor slagers te trekken.

Ze behoorden tot de eerste politiehonden en dienden met eer in het leger. Rottweilers kunnen, zoals elk hondenras, vatbaar zijn voor gezondheidsproblemen bij honden. Terwijl de meesten een gezond leven leiden, met hun levensverwachting ergens tussen 8-11 jaar, is het belangrijk om het volledige scala aan gezondheidsproblemen van Rottweiler te kennen en de stappen die nodig zijn om die risico's te beperken. De verschillende Duitse Rottweiler Clubs werden samengevoegd tot de Allgemeiner Deutscher Rottweiler Klub (ADRK, General German Rottweiler Club) in 1921.De aanloop naar de Eerste Wereldoorlog zag een grote vraag naar politiehonden, wat leidde tot een heropleving van de belangstelling voor de Rottweiler.

De Rottweiler-neus is goed ontwikkeld, breder dan rond, met relatief grote neusgaten en altijd zwart. U kunt uw steentje bijdragen om de reputatie van het ras te verlossen door uw Rottweiler te trainen om mensen te gehoorzamen en te respecteren. Het is echter belangrijk op te merken dat een Rottweiler met heupdysplasie vaak een gang zal ontwikkelen die hun zwakke heup ondersteunt en een perfect gezond leven leidt. De Duitse standaard voor de Rottweiler zegt eigenlijk dat het ras voorliefde voor kinderen moet bewijzen.

De Rottweiler draagt vaak het hoofd op een vlak vlak met de rug, of draagt het hoofd omhoog maar met de nek en schouders naar beneden. Wat voor het eerst volgt is nachtblindheid, wat betekent dat de Rottweiler het's nachts ongelooflijk moeilijk heeft om te zien. Hoewel ontwikkeld in Rottweil, Duitsland, is dit ras ontstaan met vroege Romeinse droverhonden, die het vee van reizende legers bewaakten tegen overvallers en wilde dieren. Potentieel gevaarlijk gedrag bij Rottweilers is meestal het gevolg van onverantwoordelijk eigendom, misbruik, verwaarlozing of gebrek aan socialisatie en training.

Rottweiler, een werkhondenras waarvan wordt gedacht dat het afstamt van droverhonden (runderhonden) achtergelaten door de Romeinse legioenen in Rottweil, Duitsland, nadat de Romeinen de regio in de 2e eeuw na Christus hadden verlaten. Om deze reden hebben de verschillende Rottweiler-rasclubs al vele jaren röntgentests uitgevoerd. Volgens de FCI-standaard is een Rottweiler altijd zwart met duidelijk gedefinieerde markeringen van een rijke kleur op de wangen, snuit, keel, borst en benen, evenals over beide ogen en onder de basis van de staart. Het respect van een Rottweiler verdienen omvat het stellen van grenzen en het aanleren van gevolgen voor ongepast gedrag, die beide tijd en geduld vergen.

De eerste 8 weken van het leven van een Rottweiler zijn ongelooflijk belangrijk en moeten bij hun moeder worden doorgebracht. Weet ten slotte dat de kans dat uw Rottweiler groeit om een gezonde volwassene te worden veel waarschijnlijker is dan dat hij gezondheidsproblemen heeft.