Wanneer stopt rottweiler met groeien?

Als groot hondenras hebben Rottweilers er langer over dan veel honden nodig om hun volledige grootte te bereiken. Je kunt verwachten dat een rottweiler zijn maximale lengte van ongeveer een jaar oud bereikt en zijn totale gewicht ongeveer twee jaar oud. Grotere Rottweilers hebben mogelijk drie jaar nodig om het invullen tot hun uiteindelijke volwassen gewicht te voltooien. Het duurt meestal een jaar voordat de Rottweiler volgroeid is.

Ze kunnen echter nog steeds aankomen en hun borst verbreden tot ze 2-3 jaar oud zijn. Rottweiler bereikt 75 procent van zijn volwassen lengte zodra hij 6 maanden oud is. Dit komt omdat het zijn of haar volwassen lengte bereikt tussen 12 maanden en 2 jaar voordat hij gewicht en spieren aantrekt. Als het op lengte aankomt, bereikt de mannelijke Rottweiler een hoogte van tussen de 24 en 27 inch, terwijl vrouwtjes tussen 22 en 25 inch groeien.

Als u op zoek bent naar een honkbalfiguur, bedenk dan dat uw Rottweiler over het algemeen gewicht en lengte blijft aantrekken tussen 18 maanden en 2 jaar oud, of in sommige gevallen zelfs langer. Maar dat gezegd hebbende, Rottweilers zijn gespierde honden die veel spieropbouwende oefeningen nodig hebben om groot en sterk te worden. Je tien weken oude Rottweiler zou sinds de geboorte ongeveer 2,2 pond (1 kg) per week moeten zijn aangekomen en zal nu tussen de 22 en 26 pond (10 en 12 kg) wegen en ongeveer 40 cm lang zijn. Helaas hebben veel eigenaren de neiging om hun Rottweilers te veel te voeren in een poging hun groei te versnellen en ze zo omvangrijk mogelijk te maken.

Uw Rottweiler-puppy heeft ongeveer 60% van zijn volwassen lengte en ongeveer 30% van zijn volwassen gewicht bereikt met vier maanden. Na zes maanden klokken mannelijke Rottweilers tussen 64 en 71 pond (29 en 32 kg), met vrouwelijke puppy's met een gewicht van ongeveer 60 tot 64 pond (27 en 29 kg). Om te weten of uw puppy goed volwassen wordt, hebben we deze Rottweiler-groeigrafiekgids gemaakt om u te helpen bij het groeiproces. Mannelijke Rottweilers groeien tussen de 24 en 27 inch bij de schoft, volgens de American Kennel Club-standaard.

Zoals je weet, zijn Rottweilers vaak enorme brokken honden die het potentieel hebben om nog zwaarder te worden dan 60 kg (130 lbs). Houd er rekening mee dat alle gewichten die hier vandaag worden gegeven generalisaties zijn op basis van het gewicht van gezonde Rottweiler-honden terwijl ze groeien. Als trotse Rottweiler-puppyeigenaar vraag je je misschien af hoe lang het duurt voordat je butterball uitgroeit tot de knappe, krachtige hond die je in veel rasboeken hebt gezien. Je Rottweiler is misschien klaar met zijn hoogtegroei met een jaar oud, maar er is geen manier om het te zeggen.

Als je 3 maanden oud bent, kun je verwachten dat je vrouwelijke Rottweiler ergens rond de 28,0 — 36,6 lbs (12,7 - 16,6 kg) is gegroeid. Er wordt gezegd dat wanneer een Rottweiler 6 maanden oud is, ze ongeveer 60% van hun totale gewicht en 75% van hun lengte hebben bereikt, dus je kunt een ruwe schatting maken voor hun volwassen gewicht en lengte als ze volgroeid zijn. De beste manier om ervoor te zorgen dat uw Rottweiler gezond is, is door ze een compleet dieet te geven met voldoende goed voedsel. Dit is waar agressie jegens andere honden en vreemden kan ontstaan als uw Rottweiler niet voldoende is opgeleid.