Rottweiler als hij volgroeid is?

Zoals gebruikelijk bij de grotere rassen, kunnen rottweilers langzaam rijpen. Velen bereiken pas de volledige volwassen grootte tot de leeftijd van 2 of 3 jaar, hoewel de lengte van volwassenen vaak wordt bepaald op de leeftijd van één jaar. Deze honden zullen vullen, hun borst verbreden en de enorme honden worden die we met de leeftijd verwachten. Het duurt meestal een jaar voordat de rottweiler volgroeid is.

Ze kunnen echter nog steeds aankomen en hun borst verbreden tot ze 2-3 jaar oud zijn. De meeste Rottweilers hebben 2-3 jaar nodig om volledig volwassen te worden en volwassen honden te worden. Dit verschilt echter van hond tot hond. Sommige honden kunnen jonger dan 2 jaar gerijpt zijn en sommige kunnen pas 4 jaar gerijpt worden.

Sommige Rottweilers vullen hun botstructuur nooit in en ze kunnen klaar zijn zodra hun groeiplaten sluiten. Pasgeboren Rottweiler-puppy's wegen slechts een pond; er is echter meestal nogal wat variatie in het gewicht van pasgeboren Rottweiler-puppy's, zelfs in hetzelfde nest. De beste manier om ervoor te zorgen dat uw Rottweiler gezond is, is door ze een compleet dieet te geven met voldoende goed voedsel. Op elke leeftijd is er een vrij breed scala aan mogelijke gewichten, en uw Rottweiler-puppy kan zich aan de onderkant bevinden, het hogere uiteinde, precies in het midden, of zelfs boven of onder de gegeven cijfers.

Het gewicht ligt iets dichter bij een raszuivere rottweiler, variërend van 145 pond tot 165 pond, maar de hoogte is heel anders, variërend tussen 32 inch en 33 inch. Het grootste dat bijdraagt aan de grootte van je rottweiler is de grootte van zijn of haar ouders. De Franse bulldog rottweiler-mix neemt de lichaamsvorm van een franse bulldog aan, dus deze hond zal kleiner zijn dan je gemiddelde rottweiler. De meeste Rottweilers bereiken hun volledige lengte tussen de leeftijd van 1 en 2 jaar en blijven aankomen en 'invullen' tot ongeveer 3 jaar oud.

Als vuistregel weet u over het algemeen dat uw Rottweiler is gestopt met groeien zodra hij de gewicht- en lengtenormen van het ras heeft bereikt. Als een Rottweiler geen gezond dieet heeft en niet de voeding krijgt die hij nodig heeft om te ontwikkelen, zal hij niet goed kunnen groeien. Het dieet en het activiteitsniveau van uw rottweiler zijn ook goede factoren om rekening mee te houden wanneer u probeert erachter te komen hoe groot uw hond zal zijn. Rottweiler-mixen kunnen veel kleiner zijn dan een raszuivere rott of zelfs groter, afhankelijk van het ras van de andere ouder.

De Romeinen fokten Rottweilers oorspronkelijk als werkhonden, en ze werden gebruikt om vee te hoeden, maar vonden later werk bij opsporing en redding, als politiehonden, en zelfs blindengeleidehonden. Dus zelfs als de groeiplaten van uw Rottweiler sluiten op de leeftijd van 12-18 maanden, kan zijn volledige uiterlijk veranderen tot hij 3 jaar oud is. Dit is waar agressie jegens andere honden en vreemden kan ontstaan als uw Rottweiler niet voldoende is opgeleid. Overvoeding van uw hond om sneller te groeien en sneller te groeien, is een gevaarlijke praktijk, en Rottweilers die te snel groeien, kunnen gewrichtsproblemen ondervinden.