Waar kwamen rottweiler-honden vandaan?

Duitsland is een West-Europees land met een landschap van bossen, rivieren, bergketens en Noordzeestranden. Het heeft meer dan 2 millennia geschiedenis. Berlijn, de hoofdstad, is de thuisbasis van kunst- en uitgaansgelegenheden, de Brandenburger Tor en vele locaties met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog. München staat bekend om zijn Oktoberfest en bierzalen, waaronder het 16e-eeuwse Hofbräuhaus.

Frankfurt, met zijn wolkenkrabbers, herbergt de Europese Centrale Bank. De stad Rottweil, gelegen ten oosten van het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland, dateert uit de Romeinse tijd. Rottweilers werden voor het eerst ontwikkeld door de honden van het Romeinse Mastiff-type te kruisen met de Duitse herdershonden. Ze zijn oorspronkelijk gefokt om honden te hoeden.

Vanwege hun grote omvang en kracht gebruikten vleesslagers ze echter om karren vlees naar de markt te brengen. Daarnaast werden Rottweilers ook gefokt om eigenaren te beschermen tegen overvallers en aanvallers. De rottweiler heeft een redelijk goede natuurlijke balans, blaft indien nodig met kracht en gebruikt bij het werken van vee een zeer intimiderende lading. De Eerste Wereldoorlog zag Rottweilers in verschillende dienstrollen, zoals boodschapper, tocht, bewaker en reddingshond.

Dankzij hun uithoudingsvermogen, intelligentie en kracht overleefde het ras en ging de geschiedenis van Rottweiler verder. In de jaren negentig werd de Rottweiler twee jaar op rij gerangschikt als Amerika's op een na populairste ras. Kijkend naar de geschiedenis van Rottweiler zal aantonen dat de vraag naar het ras een piek bereikte tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen dit ras begon te dienen als politiehond. Met deze dingen heb je een geweldige metgezel; zonder hen kan je Rottweiler destructief en uit de hand lopen.

De National Police Dog Foundation zegt dat Rottweilers nog steeds worden gebruikt bij de politie, maar veel minder populair zijn dan voorheen. Rottweilers behielden hun kartrekbanen totdat spoorwegveeauto's of ezels ze in de jaren 1800 vervingen. Deze beweging komt van nature voor de Rottweiler en zou als zodanig moeten verschijnen; elke afwijking kan leiden tot een diskwalificatie in de showring. Omdat de gebruikelijke banen van het ras werden geëlimineerd, daalde de Rottweiler-populatie dramatisch bijna tot het punt van uitsterven.

Volgens de American Kennel Club (AKC) geldt de Rottweiler als het 8e populairste ras van Amerika. En hoe populair Rottweilers ook zijn in Amerika, dezelfde voorschriften zijn in dit land te vinden. De hoofdtaak van de Rottweiler was nu het besturen en bewaken van de kuddes vee en de verdediging van hun meesters en hun eigendommen. Jongere kinderen weten misschien niet altijd hoe ze zich met honden moeten gedragen en kunnen de felle kant van een Rottweiler veroorzaken.

Zoals hierboven vermeld, is de Rottweiler een kruising tussen Romeinse doverhonden (hoeden) en de Duitse herdershonden.