Is een rottweiler een goede gezinshond?

Rottweiler Temperament Rottweilers zijn mensenhonden en zijn aanhankelijk en loyaal tegenover hun families. Het zijn geweldige familieleden en zijn ook uitstekende waakhonden voor gezinnen. Ze hebben de neiging om hun favoriete persoon van kamer naar kamer te volgen, zodat ze altijd in het gezichtsvermogen zijn. Zijn Rottweilers goede gezinshonden? Het antwoord is ja, dat kunnen ze zijn.

Zijn Rottweilers goede gezinshonden? Ja. Het zijn trouwe huisdieren en geweldige metgezellen. Met de juiste training en socialisatie is een rottweiler een heel goed familiehuisdier. De Rottweiler heeft een zeer sterke band met zijn gezin, en dat geldt ook voor de kinderen.

Als je je Rottweiler-pup rond je kinderen grootbrengt, zal hij loyaal en beschermend zijn voor je kinderen. De Rottweiler is een fantastische gezinshond. Dit ras is zeer loyaal en zal uw gezin beschermen met hun leven. Het is intelligent, kan veel trucjes leren en speelt graag met kinderen.

Vroege socialisatie helpt ervoor te zorgen dat je Rottie goed overweg kan met de andere huisdieren en comfortabel is als je gasten hebt. Rottweilers hebben weinig verzorging nodig en zijn redelijk gezond met een levensduur van 8-10 jaar. U moet contact opnemen met de verzekering van uw huiseigenaar en mogelijk lokale wetten om er zeker van te zijn dat u een Rottweiler kunt bezitten, en u zult ook elke dag wat tijd moeten vrijmaken voor een wandeling of een run om te voorkomen dat uw Rottie overgewicht krijgt. Over het algemeen kunnen de meeste mensen een van deze honden bezitten en zullen ze genieten van het geluk dat een Rottie hen brengt.

Gerespecteerd als waakhonden, zijn Rottweilers ook grote softies die dol zijn op het gezinsleven. Een Rottie kan een geweldige gezinshond zijn, en Rottweilers zijn het tiende favoriete ras in de VS, S. Als je nest echter klein is, ga dan voor de teckel. De Rottweiler is een vaak verkeerd begrepen en verguisd ras.

In werkelijkheid zijn het hardwerkende honden die enorme liefde en genegenheid hebben voor hun gezin. De loyaliteit, gezelligheid en speelsheid van de hond maken dit ras populair. Met de juiste training en zorg kan de Rottweiler de beste vriend van het gezin zijn. Niet aanbevolen voor nieuwe eigenaren, de rottweiler heeft uitgebreide en voortdurende socialisatie nodig om een goede gezinsgenoot te zijn.

Deze intelligente, zelfverzekerde hond is echter gemakkelijk te houden ondanks de grootte. Zoals bij elk krachtig huisdier, is het belangrijk om je huiswerk te maken en ervoor te zorgen dat je een veilig dier in huis brengt. Rottweilers zijn historisch gezien hulpdieren (politie en werkhonden), dus ze zijn zowel intelligent als loyaal. Deze eigenschappen maken ze geweldige gezinshonden; zonder voldoende training kunnen hun gevoeligheid en kracht ze echter slecht geschikt maken voor een huishouden met kinderen en andere dieren.

Rottweilers zijn over het algemeen gezonde honden, maar ze zijn vatbaar voor sommige problemen vanwege hun grootte en genetica. Door de eeuwen heen bloeide Rottweilers als marktgebied voor vee, het Duitse equivalent van een cowtown in Texas, en de afstammelingen van de Romeinse Molossus-honden reden het vee naar de stad voor slachting. Agressie kan een probleem zijn, en deze hond is volledig in staat om ernstige schade toe te brengen, dus rottweilers hebben een stevige, geduldige hand en een goed geïnformeerde eigenaar nodig. Rottweilers zijn krachtige honden die veel ruimte nodig hebben om te spelen en te sporten, en veel dingen om te doen.

Dit type hond zou veel buitenoefeningen moeten krijgen, spelen, wandelen, hardlopen in de tuin, maar vanwege de behoefte aan menselijk gezelschap, moet de Rottweiler in huis worden gebracht om bij zijn gezin te zijn. Rottweiler-puppy's zijn groot en groeien vrij snel, dus ze kunnen zich niet bewust zijn van hun eigen grootte en kracht. Toegewijde, gerenommeerde fokkers grijpen deze kans om het ras om te draaien en ervoor te zorgen dat Rottweilers het type honden zijn dat ze bedoeld waren te zijn. De meeste Rottweilers neigen naar dominantie en zullen testen op positie in de pikorde van het gezin.

Uw Rottweiler zou niet moeilijk moeten zijn om te huistrainen, gezien een consistent schema, geen kansen om ongelukken in huis te hebben en positieve bekrachtiging wanneer hij buiten potje zet. Ik en mijn man verwierven een 2-jarige Duitse Rottweiler van een echtpaar dat 3500,00 betaalde vanwege zijn sterke akc-winnende bloedlijn, voor het eerste jaar van zijn leven volgde hij trainingslessen voor gehoorzaamheid en bevelen volgens de eerste eigenaar. De AKC-standaard beschrijft de Rottweiler als een kalme, zelfverzekerde en moedige hond met een zelfverzekerde afstandelijkheid die zich niet leent voor onmiddellijke en willekeurige vriendschappen. Wanneer deze kenmerken samenkomen zoals ze zouden moeten, is de Rottweiler een natuurlijke waakhond met een zachte instelling die niet alleen succesvol is in politie-, leger- en douanewerk, maar ook als familievriend en beschermer.

Laat je Rottweiler betrokken zijn bij behendigheid (hindernisbaan) of geavanceerde gehoorzaamheid, of schutzhund, een Duitse beschermhondensport. Met Rottweilers meer dan de meeste andere rassen, moet u weten wat u wilt lang voordat u begint te bellen of fokkers bezoekt. Er zijn ook Rottweilers die schichtig of nerveus zijn - een andere vorm van instabiliteit die ze potentieel gevaarlijk maakt. .