Zijn mannelijke rottweilers beschermend?

Mannelijke Rotties zijn zeer aanhankelijke honden en loyale beschermers en zullen alleen agressief handelen wanneer ze worden uitgelokt of ter verdediging van hun gezin. Vrouwelijke Rottweilers kunnen even beschermend of zelfs MEER beschermend zijn dan mannen. Het echte verschil zit in hoe mensen de neiging hebben om elk geslacht op te voeden, waardoor ze anders lijken. Rottweilers zijn niet verder dan ruzie te maken met andere honden, en de neiging bij mannen kan aanzienlijk sterker zijn.

Een mannelijke rottweiler heeft er geen moeite mee om hier een punt van te maken. Toegegeven, er zijn kleinere, zeer volgzame mannetjes en grotere, aanzienlijk dominante vrouwtjes, maar over het algemeen is de mannelijke Rottweiler groter, sterker en met een meer dominante persoonlijkheid. Vrouwtjes zijn misschien meer territoriaal dan mannelijke Rottweilers, maar mannetjes zijn ook beschermend. Daarom worden ze boos als ze een andere vreemde hond op hun territorium zien.

Niettemin, als ze aan anderen wennen, zullen ze minnelijk zijn dan voorheen. Een Rottweiler is volgens AKC „een kalme, zelfverzekerde en moedige hond met een zelfverzekerde afstandelijkheid. Eigenschappen die ze tot een van de beste gezinshonden maken. Vrouwelijke Rotties hebben moederinstinct waardoor ze beschermend zijn.

Toch zijn ze niet zo territoriaal als mannen. Ze hebben een sterke neiging om hun eigenaar te beschermen, terwijl mannelijke Rottweilers de neiging hebben om het hele gezin en hun territorium of huis te beschermen. Mannelijke Rottweiler kan agressiever zijn dan vrouwen, maar vrouwelijke Rotties kunnen ook agressief zijn, vooral wanneer ze een andere hond van hetzelfde geslacht ontmoeten. De meeste lezingen zeggen dat vrouwelijke Rotterweiler het beste is om mee te beginnen voor een eerste keer eigenaar vanwege hun standaardgrootte en minder dominant gedrag.

Ze zijn gemakkelijk te trainen en kunnen goed zijn om te socializen. Maar vrouwelijke Rottweiler komt met weinig problemen. Als u een teefje in hitte fokt, moet je haar ook goed in de gaten houden om te voorkomen dat mannetjes toegang krijgen of dit kan leiden tot haar zwangerschap. Mannelijke Rottweiler vanwege hun zware lichaam en gigantische structuur hebben meer de voorkeur voor politiepatrouillering, bewaking en andere gerelateerde banen.

Terwijl vrouwelijke Rottweilers timide zijn over nieuwe mensen, maar ze opnieuw snel accepteren. Veel lezingen suggereren ook dat het leuk is om beide geslachten samen te fokken. Na 6 maanden weegt een mannelijke Rottweiler ongeveer 70 pond en moet hij 61-69 cm lang zijn. Je zult altijd de persoonlijkheid en behoeften van je Rottweiler willen respecteren door ze niet te dwingen iets te doen wat ze niet willen doen.

Aan de andere kant hebben mannelijke rottweilers de neiging vijandiger te zijn met alles wat ze beschouwen als een indringer of iets waar ze niet bekend mee zijn, inclusief familieleden. Als je meer wilt weten over hoe je je Rottweiler kunt trainen om een geweldige waakhond te worden, moet je bestuderen hoe je hem kunt motiveren tijdens de training. Op deze leeftijd beginnen de meeste Rottweilers u en uw huis als hun eigendom te beschouwen en hun bescherming waardig te zijn. In het geval van vrouwelijke Rottweilers moeten ze worden bewaakt wanneer ze in ernstig conflict zijn met een andere hond, omdat het gevecht niet stopt tenzij ze elkaar hebben verwond.

Mannen en vrouwen lopen evenveel risico op ernstige ziekten die het Rottweiler-ras treffen, zoals obesitas, artritis, diabetes, hartfalen en hitteberoerte veroorzaakt door de dikke vetlagen onder de huid. De andere reden waarom je misschien hebt gehoord dat mannelijke rottweilers meer beschermend zijn dan vrouwelijke rottweilers, is omdat ze blijven hangen. Mannelijke Rottweilers hebben ook grotere lichaamsframes en een grotere lichaamsmassa met bredere kisten in vergelijking met vrouwelijke Rottweilers. Hoewel de Rottweiler een schoon ras is en relatief gemakkelijk te huisbreken is, heeft de reu van elk ras een natuurlijk instinct om zijn been op te tillen om zijn territorium met urine te markeren.

Onopzettelijke verwondingen zullen minder snel optreden (wat geweldig is) als je jongere kinderen thuis hebt met een vrouwelijke Rottweiler. Hoewel zowel de mannelijke als de vrouwelijke Rottweiler uitstekende metgezellen kunnen worden en even trainbaar zijn, onthoud dan dat een mannelijke Rottweiler groter en zwaarder zal zijn dan zijn zus, en hij zal alle spierkracht hebben om met dat extra gewicht te gaan. Als je net een schattige Rottweiler-puppy hebt geadopteerd, vraag je je waarschijnlijk af op welke leeftijd Rottweilers beschermend worden. Afgezien daarvan is het niet ingewikkeld om uw mannelijke Rottweiler te socialiseren met andere honden, omdat ze van nature sociaal en extravert zijn.

Laten we dit duidelijk maken; vrouwelijke Rottweilers zijn voorzichtiger met kinderen omdat ze intenser en volwassener zijn dan mannen. .