Hoe rottweiler aanvalt?

Vanwege hun grote omvang en hoedinstinct kunnen rottweilers ernstige bijtblessures veroorzaken met hun krachtige kaken, maar ze kunnen ook verwondingen veroorzaken die het gevolg zijn van achtervolgd, struikelen of zelfs vastzetten door deze grote honden. Dus ja, een rottweiler kan zijn eigenaar aanvallen zoals elk ander ras. Er zijn geen betrouwbare onderzoeken die aantonen dat het Rottweiler-ras vatbaarder is voor aanvallen. De honden renden toen over de weg, waar ze een ander gezin aanvielen - een vader en zijn 6-jarige zoon, die hun naam niet wilden geven.

De vader gebruikte een mes om een van de honden neer te steken om zichzelf en zijn kind te verdedigen. Een hond die een tweejarige bij hem thuis dodelijk aanviel, was een Rottweiler, heeft de politie bevestigd. Als een Rottweiler je aanvalt, blijf dan kalm en stil. Als het uitvalt, ram je je knie in zijn borst.

Als je op de grond bent, bescherm dan je vitale functies. Als je hond iemand aanvalt, pak dan zijn nek- en staarthuid en marcheer hem weg. Als hij iemand bijt, draai dan zijn kraag of gooi water naar zijn gezicht. Iets meer dan twee jaar later, op 20 oktober 1989, werd de 20-jarige jogger Hoke Lane Prevette het eerste volwassen Rottweiler-dodelijke ongeval in Noord-Amerika, gedood in Forsyth County, North Carolina, door twee Rottweilers van Thomas Ellis Powell.

Raya stierf allemaal in wat vrij typische pitbull-aanvallen op kinderen zouden zijn geweest, behalve dat bij alle vier de aanvallen kinderen betrokken waren die voor een grootmoeder zorgden, de hond was in elk geval geen pitbull maar een Rottweiler, en de aanval was nog typerend voor door Rottweiler toegebrachte sterfgevallen. En tentoongesteld als een nieuwigheid voor honden na de Eerste Wereldoorlog, zei in tentoonstellingspubliciteit te zijn gebruikt als „politiehonden” in een tijd dat er weinig echte politiehonden waren, Rottweilers bleven zeldzaam in zowel Duitsland als de U... De manier om te begrijpen waarom een Rottweiler zijn eigenaar aanvalt om zichzelf te beschermen, is door hun stemmingen te observeren en eventuele veranderingen en triggers op te merken. Wat me het meest boos maakt, is dat Rottweilers van nature (hun ware temperament) op geen enkele manier wreed zijn.

Of Canada tot 24 januari 1978, toen twee Rottweilers naar verluidt waren gehouden als „jachthonden” doodden de eenjarige Vincent Madrigal in St. Rottweilers doden ook veel vaker andere dieren dan de gemiddelde hond, maar niet merkbaar vaker dan andere niet-pitbulls met een gevaarlijke reputatie, waaronder husky's, akitas en chows. Van de 113 mensen die sinds 1978 door Rottweilers zijn gedood, waren 85 kinderen van 11 jaar of jonger; 80 waren kinderen van acht jaar of jonger; 72 waren kinderen jonger dan zes jaar. Rottweiler-rasclubs die voor het eerst in 1914 in Duitsland werden opgericht - - het jaar waarin The New York Times Rottweilers voor het eerst noemde - hebben al lang een bewering ingediend dat Rotts afstammen van de molosser honden die door de Romeinse legioenen worden gebruikt om het vee en de schapen die ze als voedselvoorziening hielden te hoeden, en om te helpen bij het aanvallen barbaarse indringers.

Ik ontmoette bijvoorbeeld een vrouw met een eenjarige zoon die me vertelde dat Rottweiler zo gevaarlijk was dat ze hem niet in dezelfde kamer kon toestaan met haar man, haar en het kind. Nogmaals, deze punten kunnen geldig zijn voor elk hondenras, en sommige punten komen vaker voor bij Rottweilers en soortgelijke honden. Het aanvalsscenario omvat zaken als hoe het gebeurt, waar het gebeurt, wat je als beschikbaar wapen hebt, als er iemand anders in de buurt is, hoeveel honden er bij betrokken zijn als ze allemaal Rottweilers zijn, en wat ervoor zorgt dat de Rottweiler aanvalt. De contrasterend spraakmakende Rognaldsen-zaak was nog voor de rechtbank toen op 27 september 1987 de tweejarige Shannon Tucker werd gedood door zowel een pitbull als een Rottweiler die ontsnapte uit de tuin van buurman Kenneth Ferguson en haar speelruimte achter het condominium van haar moeder in Columbus, Ohio binnenviel.

Dit is slechts één voorbeeld, maar voor een Rottweiler om zijn eigenaar uit het niets aan te vallen vanuit een beschermend instinct is zeldzaam en zal dat niet zonder reden zijn. Rottweilers worden verondersteld zelfverzekerde en beschermende honden te zijn, maar ze horen niet overdreven agressief te zijn. De grootmoeder van de eenjarige raakte ook gewond bij haar inspanningen om de Rottweilers af te weren, die later werden geëuthanaseerd. .