Zijn mannelijke of vrouwelijke rottweilers meer beschermend?

Omdat mannelijke Rottweilers iets later volwassen worden dan vrouwtjes en meer een neiging hebben tot beschermend en territoriaal gedrag, kan het trainen van mannen lastiger zijn dan vrouwen. Mannelijke Rotties zijn krachtiger en groter. Vrouwelijke rottweiler is kleiner dan mannetjes. De mannelijke Rottweilers zijn dominanter en agressiever en uitdagender door gedrag.

Vrouwelijke Rotties zijn gehoorzamer, terwijl mannetjes koppig zijn. Vrouwtjes zijn gewoon natuurlijker beschermend vanwege dat moederlijke instinct. Vrouwtjes zijn aanhankelijker en gemakkelijk te huisvesten. Vrouwtjes raken meer gehecht aan familie.

Veel gemakkelijker te hanteren voor vrouwelijke eigenaren. Beide zitten vol energie, kunnen wild en gek zijn, en beide hebben het potentieel voor eigenzinnigheid. Kennis van het ras is echter noodzakelijk en training is een MUST om te voorkomen dat ze overdreven dominant worden. De Rottie, of het nu mannelijk of vrouwelijk is, is krachtig, kalm, trainbaar, moedig en toegewijd aan zijn eigenaar en familie.

Loyaal en beschermend, zal het zijn familie fel verdedigen indien nodig. Dus nogmaals, training voor beide geslachten is een must en begint bij puppykap. Vrouwelijke Rottweilers zijn territoriaal en voorzichtiger. In tegenstelling tot mannelijke Rottweilers, hebben vrouwen meer kans om alleen aan een specifieke persoon in het gezin te worden toegewijd.

Ze zijn misschien minder hyper dan mannelijke Rottweilers, maar ze zijn soms altijd beschermend en aanbiddend. Er is niet veel verschil tussen het gewicht van een vrouw en een mannelijke Rottweiler. Zodra ze zijn gespeend op de leeftijd van 8 weken, wegen mannetjes ongeveer 15 lbs, terwijl vrouwtjes 2 lbs lichter zijn. Beide worden minder mollig en een beetje meer aan de slungelige kant.

Vanwege hun speelse temperament hebben mannelijke Rottweilers de neiging om een beetje ondeugend te zijn. Maar ze houden ervan om hun baasjes te plezieren, dus ze zijn ook in staat om instructies op te volgen. Eigenaren die voor het eerst zijn, vinden vrouwelijke Rotties misschien gemakkelijker te hanteren dan mannen, hoewel. Mannelijke Rottweilers zijn omvangrijker en gespierd.

Ze zijn ook tussen de 24 en 37 centimeter lang. Aan de andere kant zijn vrouwelijke Rotties kleiner met een hoogte van 22 tot 25 inch. Ze hebben ook rondere en mildere carrosserieframes. Vrouwelijke Rotties beginnen hun warmtecyclus al op de leeftijd van 12 maanden.

Anderen worden na 6 maanden krols, hoewel niet erg gebruikelijk. Vervolgens herhaalt het zich om de 4 maanden of zo, en het varieert van hond tot hond. Over het algemeen doorloopt een vrouwtje 4 fasen in de warmtecyclus. De hoeveelheid voer die u uw hond geeft, hangt af van het gewenste lichaamsgewicht, het activiteitsniveau en de snelheid van het metabolisme.

Maar over het algemeen is de aanbevolen hoeveelheid voedsel 2% tot 3% van het ideale lichaamsgewicht van uw pup. Dus als je een Rottie van 100 pond hebt, moet je hem dagelijks 2 tot 3 pond eten geven. Voor mannelijke Rottweiler-puppy's met een gewicht van 3 tot 12 lbs, hebben ze ½ tot 1 kopje voedsel per dag nodig. Maar als ze eenmaal 100 pond en meer zijn, zouden mannen 2⅔ kopjes en een extra ⅓ kopje nodig hebben voor elke 10 lbs lichaamsgewicht.

Wat vrouwen betreft, moeten 1½ tot 2 kopjes voedsel voldoende zijn voor hun dagelijkse portie. Agressie in Rotties is meer een individueel probleem en hangt af van hoe ze worden getraind. Maar over het algemeen zijn mannen agressiever en territoriaal in vergelijking met vrouwen. Vrouwelijke Rotties hebben moederinstinct waardoor ze beschermend zijn.

Toch zijn ze niet zo territoriaal als mannen. Ze hebben een sterke neiging om hun eigenaar te beschermen, terwijl mannelijke Rottweilers de neiging hebben om het hele gezin en hun territorium of huis te beschermen. Aan de andere kant zijn vrouwtjes gemakkelijker te trainen omdat mannetjes speelser zijn (meer over het speelse temperament in een beetje). Maar met de alfa-eigenschap van een mannetje moeten ze de taken als waakhond veel beter voltooien dan een vrouwtje.

Mannelijke Rottweilers kunnen op het eerste gezicht een vergelijkbare lichaamsbouw hebben als vrouwen, maar er zijn enkele exacte verschillen tussen de twee. Een van de belangrijkste redenen waarom de gendervraag zo vaak opduikt bij het kiezen van een Rottweiler, is omdat deze honden over het algemeen niet worden beschouwd als „gemakkelijk voor nieuwe eigenaren om te hanteren en te trainen. De bescherming van een rottweiler wordt beïnvloed door zijn persoonlijkheid en wat er al vroeg in zijn leven in is getraind. Laten we dit duidelijk maken; vrouwelijke Rottweilers zijn voorzichtiger met kinderen omdat ze intenser en volwassener zijn dan mannen.

Vooral eigenaren en trainers van Rottweiler voor het eerst kunnen profiteren van het kiezen van een vrouwelijke Rottweiler-puppy. Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden bij het begrijpen of een vrouwelijke of mannelijke rottweiler meer beschermend is. Veel mensen beginnen om veiligheidsredenen mannelijke Rottweilers te kopen, denken dat BIG krachtige mannelijke Rottweiler de juiste keuze is, gebaseerd op grootte. Mannelijke Rottweilers hebben ook grotere lichaamsframes en een grotere lichaamsmassa met bredere kisten in vergelijking met vrouwelijke Rottweilers.

Evenzo staan volwassen Rottweilers meestal overal van 22 tot 27 inch lang (pootjes tot schouders), met mannetjes die ongeveer twee centimeter groter staan dan vrouwtjes. Ze houden zeker van rennen en spelen, stuiteren en springen en zijn hyper dan de vrouwelijke Rottweilers tot de leeftijd van drie of vier jaar. Zowel mannelijke als vrouwelijke Rottweilers zijn natuurlijk beschermend, omdat dit een aangeleerd gedrag is van hun afkomst als ras. Zelfs de meest nauwgezette Rottweiler-fokker kan slechts tot op zekere hoogte voorspellen welke eigenschappen een Rottweiler-puppy zal opgroeien om te vertonen.

Zoals ik eerder al zei, is het enige nadeel van het krijgen van een vrouwelijke Rottweiler dat ze de neiging hebben om zich strikt meer te hechten aan een specifieke persoon in huis. De andere reden waarom je misschien hebt gehoord dat mannelijke rottweilers meer beschermend zijn dan vrouwelijke rottweilers, is omdat ze blijven hangen. Een vrouwtje zal minder agressief zijn tegenover vreemden, kinderen, andere dieren of objecten dan haar mannelijke rottweiler-tegenhanger. De levensverwachting van een Rottweiler blijft zoals die is tussen mannen en vrouwen op deze site totdat ik een opmerkelijke studie ontdek die het tegendeel uitlegt.

.