Zijn rottweilers gemeen tegen hun eigenaren?

Rottweilers zijn loyale honden die hun baasjes extreem beschermen. Een goed opgeleide rottweiler zal echter nooit zonder goede reden een vreemde aanvallen. Ik heb net je website gevonden, ik ben 80 jaar oud en ik heb een 6-jarige Rottie die ik kreeg toen hij 6 weken was. Khan is zo'n lieve jongen, ik heb hem laten castreren toen hij 6 maanden was en hij denkt dat hij een schoothondje is.

Op mijn leeftijd kan ik die hond alles aandoen, hij is gewoon een liefdesbug. Ik heb ook een Doxie en ik had een 15-jarige hond die ik gewoon moest inslapen boohoo. Khan kan goed overweg met iedereen die ik echt geloof, omdat ik zoveel verschillende soorten honden heb gehad dat ze jong worden, ervoor zorgen dat ze gecastreerd worden en ze veel liefde geven. Het zijn geweldige honden, ik heb net een tweede, een vrouwtje, ze is ongeveer 6 maanden oud en ze is zo'n lieverd dat ik haar heb sinds ze 3 maanden was.

Ik hou van rotties en mijn dierenarts ook. Ik heb net een rottweiler-puppy van 10 weken oud mee naar huis genomen. Bedankt voor het artikel, het rustte enkele zorgen. Ik heb een 3-jarige vrouwelijke rottweiler.

Het is zo'n geweldig ras, zeer loyaal en liefhebbend ras. Het is het maatje van mijn 10-jarige zoon. Het is gehoorzaam en houdt van het gezin. Laat het vrij bewegen in het huiscomplex, na 1 jaar liet ik het vrij bewegen, heb het niet in kennel gezet.

Het is vriendelijk en luistert naar de meester. Ik heb 5 rottied gehad in de afgelopen 40 jaar. Ze zijn de beste hond die ik nog een wil omdat ik net mijn 12-jarige baby verloor aan een hartaanval op 26 december Leuk kerstcadeau. Mijn Pommeren is gebroken hart, ze kijkt nog steeds rond in huis voor hem.

Hij had"s nachts een deken in mijn slaapkamer, alles wat ik te zeggen had was Toby nite night time, en hij ging omhoog. Als ik te laat opbleef, zou hij me komen zoeken, ik dacht dat hij naar buiten wilde gaan, maar hij stond daar gewoon totdat ik de tv uitschakelde en hem naar de slaapkamer leidde. Hij vertelde me dat het laat genoeg is, dus ga naar bed. Ik mis hem zo erg dat hij geweldig was.

Ik had hem gered uit een schuilplaats. Bedankt dat je me verder hebt laten gaan. Ja, Rottweilers bewaken honden en hebben een gemiddeld agressief potentieel. Ze hebben echter niet meer potentieel dan enig ander bewakingsras.

Rottweilers vallen hun eigenaren niet aan. Ze staan niet bekend om het verwonden van hun eigenaren. Als een Rottweiler zijn eigenaar aanvalt, is dit meestal te wijten aan een onderliggend probleem waardoor ze verergerd en agressiever worden. Agressie tegen vreemden komt ook vrij vaak voor bij Rottweilers.

Het ras maakt geweldige waakhonden. Maar als je over het trottoir loopt of een hondenpark bezoekt, kan het een echt probleem worden. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van agressie jegens vreemden. Kinderen moeten leren hoe ze zich moeten gedragen in de buurt van dieren, of de gezinshond nu een Rottweiler of een Golden Retriever is.

Een vrouwelijke Rottweiler kan echter net zo agressief worden, zo niet meer, als ze worden vergezeld door een hond van hetzelfde geslacht of als iemand zijn territorium binnendringt. Al met al zijn het temperamenten van PitBulls en Rottweilers vergelijkbaar, en ze hebben allebei een ervaren en assertieve eigenaar nodig om hun pestachtige houding te temmen. Er zijn ook Rottweilers die schichtig of nerveus zijn - een andere vorm van instabiliteit die ze potentieel gevaarlijk maakt. Rottweilers zijn berucht om hun agressieve gedrag, maar ik en vele anderen denken (terecht) dat dit slechts een grove misvatting is die vooroordelen veroorzaakt tegen dit prachtige ras.

Om je zoektocht nog uitdagender te maken, fokken sommige idiote fokkers Rottweilers om gevaarlijk scherp te zijn. Vanwege de fysieke kenmerken en zijn onverdiende reputatie wordt de Rottweiler vaak beschouwd als een gevaarlijke, gewelddadige hond. Anders krijg je misschien een Rottweiler die helemaal niet is wat je zocht - en mogelijk een persoon die te veel is om aan te pakken. Ondanks zijn geschiedenis als veehond, mogen Rottweilers in moderne tijden niet dag en nacht buiten worden gehouden.

Stel dat je als eigenaar niet streng en consistent genoeg bent om een Rottweiler - een zelfverzekerde en intelligente hond met superhoge energieniveaus en een even hoge prooidrift - de juiste grenzen te leren. Ik heb een rottweiler, zijn naam is buster, hij is schattig en er zijn veel pluspunten aan hem, hij is speels, hij houdt van knuffelen, hij heeft de neiging om veel te kauwen, maar niet alleen dingen in huis, hij kauwt ook graag handen. Als u deze stappen volgt, moet u van uw Rottweiler een trouwe hond maken die zijn baasjes respecteert en weet wat het betekent om zich gepast te gedragen. Zodra uw Rottweiler aan u gebonden is en u wil beschermen, kan hij agressief worden tegen anderen en andere dieren als hij voelt dat u bedreigd bent.

Veel redenen kunnen ertoe leiden dat een Rottweiler zijn eigenaren aanvalt, maar vaak is het een probleem dat kan worden aangepakt en opgelost. Maar als je niet hebt wat nodig is om een Rottweiler nu onder controle te houden, koop dan een beginnersvriendelijker ras. .