Rottweiler wanneer moet je castreren?

King Rottweilers raadt je aan om je rottweiler pas ten minste 12 maanden oud te spuiten en je hengst vóór 18 maanden te castreren. Natuurlijk, hoe langer hoe beter tot twee jaar oud. Decennia lang adviseerden dierenartsen om honden van 6 tot 9 maanden oud te castreren of te bespioneren, wanneer de meeste honden als volwassen worden beschouwd en in staat zijn om te fokken. Toen, in 1993, keurde de American Veterinary Medical Association een resolutie goed ter ondersteuning van prepuberale spaying en castratie van 8 tot 16 weken oud.

De bedoeling was om een snellere hersteltijd, hogere naleving van de eigenaren en een verminderde overbevolking van huisdieren te bevorderen. De beste leeftijd om een Rottweiler te castreren is 12 tot 24 maanden. Het castreren van deze honden op een te vroege leeftijd kan ze verderop vatbaar maken voor gezondheidsproblemen. Het is het beste om te wachten tot een rottweiler 24 maanden oud is voordat hij castreert.

Spaying kan na 12 maanden worden gedaan voor een vrouw, maar spioneren na 24 maanden is het veiligst. Het is bekend dat vroege sterilisatie of castratie van een rottweiler gezondheidsproblemen veroorzaakt, zoals botkanker. Het castreren van uw Rottweiler voorkomt ongeplande zwangerschap en zaadbalkanker. Het kan ook roaming, markering, humping en het risico op sommige ziekten verminderen.

Echter, castreren kan leiden tot gewichtstoename en gewrichtsproblemen, het kost geld en chirurgie is een risico. Het castreren van uw Rottweiler en het aanzienlijk verminderen van hun zin in seks zal dit humpinggedrag helpen verminderen. De werkelijke prijs voor het castreren van uw Rottweiler hangt af van waar u woont, welke tarieven uw gekozen dierenartspraktijk in rekening brengt, of of u een goedkope gemeenschapsgestuurde faciliteit gebruikt (zoals de ASPCA). Een grote hond, zoals een Rottweiler, groeit en rijpt langzaam in een natuurlijk ontwikkeld ontwerp om het skelet en het spierstelsel zo gezond mogelijk te houden.

Hoewel de aanbevelingen variëren, suggereren dierenartsen meestal dat u uw Rottweiler moet laten steriliseren of castreren tussen de leeftijd van vier en negen maanden. De belangrijkste reden waarom je zo dicht mogelijk bij 24 maanden moet wachten, is dat dat de tijd is dat rottweilers stoppen met groeien. Ook al is dit niet altijd het geval, zorg ervoor dat u uw rottweilers het beste in gedachten heeft en doe wat het beste voor hem of haar is, niet alleen wat u uitkomt. Als je ervoor kiest om te vroeg te steriliseren of te castreren, is de kans van je rottweiler om hem aanzienlijk te laten stijgen.

Er zijn verschillende redenen voor zo'n breed tijdsbestek, hoewel sommige dierenartsen suggereren dat timing positieve effecten kan hebben op het gedrag van uw Rottweiler, afhankelijk van hun geslacht. De blessure werd als enigszins routinematig beschouwd omdat Rottweilers en andere honden van grote rassen vatbaar zijn voor CCL-breuken. Allereerst, en misschien wel het duidelijkst, zal het castreren van uw Rottweiler hun kansen op het ontwikkelen van zaadbalkanker elimineren omdat zijn testikels tijdens de procedure worden verwijderd. Het lijkt misschien vreemd om te zeggen dat dit een misvatting is, aangezien dit gedeelte gaat over hoe het castreren van uw Rottweiler kan resulteren in gewichtstoename.

Er kunnen ook een paar niet-gesteriliseerde zwerfteven in je buurt zijn, die je Rottweiler zou kunnen impregneren, waardoor een heel andere reeks problemen ontstaat voor jou en de gemeenschap. Het stoppen van uw Rottweiler van urinemarkering mag nooit de enige reden zijn om uw hond te castreren, maar het is ongetwijfeld een potentieel voordeel als u besluit dit te doen. Sommige Rottweilers vertonen echter onnodige en gegeneraliseerde agressie, wat geen normale eigenschap is voor een Rottweiler.