Zijn rottweilers agressief?

Ik heb net je website gevonden, ik ben 80 jaar oud en ik heb een 6-jarige Rottie die ik kreeg toen hij 6 weken was. Khan is zo'n lieve jongen, ik heb hem laten castreren toen hij 6 maanden was en hij denkt dat hij een schoothondje is. Op mijn leeftijd kan ik die hond alles aandoen, hij is gewoon een liefdesbug. Ik heb ook een Doxie en ik had een 15-jarige hond die ik gewoon moest inslapen boohoo.

Khan kan goed overweg met iedereen die ik echt geloof, omdat ik zoveel verschillende soorten honden heb gehad dat ze jong worden, ervoor zorgen dat ze gecastreerd worden en ze veel liefde geven. Het zijn geweldige honden, ik heb net een tweede, een vrouwtje, ze is ongeveer 6 maanden oud en ze is zo'n lieverd dat ik haar heb sinds ze 3 maanden was. Ik hou van rotties en mijn dierenarts ook. Ik heb net een rottweiler-puppy van 10 weken oud mee naar huis genomen.

Bedankt voor het artikel, het rustte enkele zorgen. Ik heb een 3-jarige vrouwelijke rottweiler. Het is zo'n geweldig ras, zeer loyaal en liefhebbend ras. Het is het maatje van mijn 10-jarige zoon.

Het is gehoorzaam en houdt van het gezin. Laat het vrij bewegen in het huiscomplex, na 1 jaar liet ik het vrij bewegen, heb het niet in kennel gezet. Het is vriendelijk en luistert naar de meester. Ik heb 5 rottied gehad in de afgelopen 40 jaar.

Ze zijn de beste hond die ik nog een wil omdat ik net mijn 12-jarige baby verloor aan een hartaanval op 26 december Leuk kerstcadeau. Mijn Pommeren is gebroken hart, ze kijkt nog steeds rond in huis voor hem. Hij had"s nachts een deken in mijn slaapkamer, alles wat ik te zeggen had was Toby nite night time, en hij ging omhoog. Als ik te laat opbleef, zou hij me komen zoeken, ik dacht dat hij naar buiten wilde gaan, maar hij stond daar gewoon totdat ik de tv uitschakelde en hem naar de slaapkamer leidde.

Hij vertelde me dat het laat genoeg is, dus ga naar bed. Ik mis hem zo erg dat hij geweldig was. Ik had hem gered uit een schuilplaats. Bedankt dat je me verder hebt laten gaan.

Rottweilers kunnen soms feestpoepers zijn in het hondenpark. Terwijl sommige honden graag feesten en zich mengen met andere honden, geven sommige Rottweilers er de voorkeur aan om met rust gelaten te worden en tolereren ze mogelijk geen weerbarstig gedrag van de gemiddelde hyper Labrador of golden retriever. Verschillende Rottweilers zijn geen hondenparkmateriaal, en dit geldt voor het grootste deel zodra ze sociale volwassenheid hebben bereikt. Sommigen tolereren honden van het andere geslacht, maar kunnen agressief reageren op honden van hetzelfde geslacht.

Een agressieve of strijdlustige houding ten opzichte van andere honden in dit ras mag niet worden gefaald, volgens de American Kennel Club-standaard. Hoewel hoe u uw hond opvoedt een belangrijke factor is in hoe hij vreemden benadert, is elke hond anders. Als je Rottie uit een lange rij waakhonden komt, dan is het waarschijnlijk dat hij verhoogde beschermende instincten heeft. Training zal helpen, maar sommige Rotties zijn van nature meer op hun hoede voor vreemden dan andere.

Met geduld en consistente training kun je bijna elke hond leren vriendelijk te zijn in de buurt van vreemden. PitBulls worden over het algemeen als agressiever beschouwd dan Rottweilers - vooral omdat ze al lang worden gebruikt bij hondengevechten. Anders, alleen gelaten, raken jonge Rottweilers verveeld en destructief, en hun krachtige kaken kunnen je woonkamer vernietigen. Vanwege hun gereserveerde karakter maken Rottweilers pas gemakkelijk vrienden met anderen als ze goed worden geïntroduceerd, maar ze zijn uitzonderlijk toegewijd aan hun eigenaren.

Vanwege de fysieke kenmerken en zijn onverdiende reputatie wordt de Rottweiler vaak beschouwd als een gevaarlijke, gewelddadige hond. Maar over het algemeen reageert de Rottweiler rustig en met een afwachtende houding ten opzichte van invloeden in zijn omgeving, zoals vreemde beelden en geluiden. De Rottweiler heeft inherent geen agressief gedrag - integendeel, Rotties geven er de voorkeur aan zich aan hun omgeving aan te passen in plaats van ze actief te beïnvloeden. Eigenaren van Rottweiler moeten vreemden op de juiste manier introduceren voordat ze ze in huis verwelkomen, volgens de American Kennel Club.

Maar als je niet hebt wat nodig is om een Rottweiler nu onder controle te houden, koop dan een beginnersvriendelijker ras. Als je je herinnert, in het vorige gedeelte, heb ik je verteld dat Rottweilers niet agressief en gevaarlijk zijn. Er zijn ook Rottweilers die schichtig of nerveus zijn - een andere vorm van instabiliteit die ze potentieel gevaarlijk maakt. Zoals bij elk hondenras, kan een Rottweiler op de een of andere manier worden misbruikt, verwaarloosd of mishandeld, inderdaad gevaarlijk en agressief worden.

Als je je herinnert, zei ik eerder dat Rottweilers consistente en stevige training vereisen - meer nog dan veel andere rassen. Ondanks zijn geschiedenis als veehond, mogen Rottweilers in moderne tijden niet dag en nacht buiten worden gehouden. Veel Rottweilers hebben echter minimale beschermende instincten en kunnen dwaze knuffelbeestjes zijn die letterlijk van iedereen houden en graag mensen dood willen likken. Al met al zijn het temperamenten van PitBulls en Rottweilers vergelijkbaar, en ze hebben allebei een ervaren en assertieve eigenaar nodig om hun pestachtige houding te temmen.

Bovendien zijn tussen 1979 en 1998 ten minste 25 hondenrassen betrokken geweest bij 238 dodelijke slachtoffers bij mensen, waarbij meer dan de helft van deze sterfgevallen veroorzaakt door honden van het Pit Bull-type en Rottweilers. .