Doen rottweilers zoals hun eigenaren?

Een rottweiler zal erg aanhankelijk zijn voor iedereen die zij als hun familie beschouwen, meestal mensen met wie ze samenwonen en mensen die voor hen zorgen. Als je ze onvoorwaardelijke liefde laat zien, zullen ze hetzelfde aan jou teruggeven. Rottweilers zijn met hun gezin speels en aanhankelijk. Deze grote hond knuffelt graag op de bank of het bed, ongeacht de grootte.

Maar Rottweilers zijn ook goede voogden. Ze moeten dus de tijd nemen om te beslissen wie hun genegenheid waard is. De meeste Rottweilers houden van lekker knuffelen en om dicht bij je in de buurt te kruipen. Elke hond is een individu en sommige niet.

Dit kan een teken zijn dat ze de persoon niet helemaal vertrouwen. Over het algemeen zal een goed gesocialiseerde en getrainde Rottweiler ervan genieten om geknuffeld te worden. Dat gezegd hebbende, Rotties zijn opmerkelijk goed met kinderen als ze eraan gewend zijn en als je kinderen oud genoeg zijn om zachtjes met je hond te spelen en ze kunnen worden getraind om goed met andere huisdieren om te gaan als je bereid bent om de benodigde tijd en moeite in te steken. Rotties zijn extreem intelligent en houden van niets liever dan hun menselijke familieleden te plezieren, maar ze kunnen overdreven hyper zijn als puppy's.

Het is belangrijk om onmiddellijk te beginnen met het trainen van uw puppy, en als u geen tijd heeft, is professionele gehoorzaamheidstraining de juiste keuze. Rottweilers eten graag en zullen je elke kans die ze krijgen voor meer voedsel werken. Het is niet ongebruikelijk om mollige Rottweilers te zien die hun eigenaren ervan hebben overtuigd dat ze meer gevoerd moeten worden. Een Rottweiler die ik ontmoette was zo zwaarlijvig dat ze ook als theetafel had kunnen verdubbelen.

Natuurlijk, hoewel het behouden van je Rottweiler-trim beter zal zijn voor haar algehele gezondheid en haar heupen en gewrichten, zal ze je proberen te overtuigen dat ze honger heeft. De Rottweiler is een vaak verkeerd begrepen en verguisd ras. In werkelijkheid zijn het hardwerkende honden die enorme liefde en genegenheid hebben voor hun gezin. De loyaliteit, gezelligheid en speelsheid van de hond maken dit ras populair.

Met de juiste training en zorg kan de Rottweiler de beste vriend van het gezin zijn. Terwijl je onderzoekt of een Rottweiler goed bij je gezin past, kom je misschien mensen tegen die ten onrechte denken dat dit ras vatbaar is voor agressie. Vanwege hun grootte en gedrag denken mensen vaak dat ze als buitenhonden moeten worden gehouden, maar het is ongeveer het ergste wat je een Rottweiler kunt aandoen. Als Rottweilers niet worden blootgesteld aan vreemden en kinderen vanaf het moment dat ze puppy's zijn, is het waarschijnlijk dat ze het niet goed zullen doen in een gezinsomgeving.

Ze kunnen leren voorzichtig te zijn met oudere of kleinere honden en kleine kinderen, maar jonge Rottweilers zijn over het algemeen een beetje een stier in een porseleinwinkel. Daarom zie je een versie van „Rottweilers zijn niet voor iedereen” of"Rottweilers” zijn niet voor beginnende hondenbezitters op vrijwel elke informatieve site en boek over Rottweilers. Rottweilers zijn een van de 10 slimste hondenrassen, dus ze reageren goed op training, en het wordt sterk aangemoedigd om hen te helpen hun potentieel te benutten. Veel aansprakelijkheidsverzekeringsmaatschappijen zullen Rottweilers echter niet dekken omdat ze als een „slecht ras” worden beschouwd.

Het is het beste om een Rottweiler-puppy te adopteren, waarmee je je hond vanaf het begin kunt helpen zich aan het leven met andere dieren aan te passen. Het grommen kan overkomen als een „waarschuwing” voor een persoon die niet bekend is met het Rottweiler-temperament. Als je op zoek bent naar een knuffelpartner van honderd pond, is een Rottweiler misschien een van je overwegingen. Elke interactie die je hebt met je Rottweiler is een kans om je genegenheid te uiten en hem in staat te stellen de zijne te uiten.

Met de juiste training en socialisatie van puppyjaren, is een Rottweiler een gelijkmatige, ongelooflijk loyale en liefdevolle hond die zijn gezin onbevreesd zal beschermen. Ja, er zijn gevallen geweest waarin Rottweilers hun eigenaren hebben aangevallen en gebeten, maar die gevallen zijn te vinden bij vrijwel elk hondenras. Wanneer u op zoek bent naar de juiste Rottweiler, moet u zorgvuldig zoeken om te agressieve of onstabiele lijnen te vermijden. Veel eigenaren van Rottweiler melden dat hun hond vreemde geluiden maakt bij het tonen van genegenheid en ontspannen is.

.