Welke landhond is rottweiler?

Rottweiler, een ras van werkhond waarvan wordt gedacht dat het afstamt van droverhonden (vee-rijdende honden) achtergelaten door de Romeinse legioenen in Rottweil, Duitsland, nadat de Romeinen de regio in de 2e eeuw na Christus hadden verlaten. Rottweilers worden beschouwd als een van de oudste rassen. Ze vergezelden de Romeinen door Duitsland, reden hun vee en bewaakten buitenposten. Velen bleven achter en in de stad Rottweil in Zuid-Duitsland werden ze het ras dat we tegenwoordig kennen.

Rottweilers worden beschouwd als in de mastiff-familie. Rottweilers speelden veel later een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de Doberman Pinscher. Rottweilers werden voor het eerst ontwikkeld door de honden van het Romeinse Mastiff-type te kruisen met de Duitse herdershonden. Ze zijn oorspronkelijk gefokt om honden te hoeden.

Vanwege hun grote omvang en kracht gebruikten vleesslagers ze echter om karren vlees naar de markt te brengen. Daarnaast werden Rottweilers ook gefokt om eigenaren te beschermen tegen overvallers en aanvallers. De rottweiler is een van de oudste hoedrassen. Met een geschiedenis die mogelijk teruggaat tot het Romeinse rijk, de Rottweiler kan een afstammeling zijn van oude Romeinse droverhonden - een hond van het mastiff-type die betrouwbaar was, ruige hond met grote intelligentie en bewakingsinstincten.

Tijdens hun zoektocht om Europa te veroveren reisden de Romeinse legioenen in grote aantallen over het continent. Het gebrek aan koeling betekende dat soldaten kuddes vee brachten als voedsel. Drijfhonden hielden de kudde bij elkaar en bewaakten hem's nachts. Gedurende de volgende twee eeuwen werden de Romeinse droverhonden voortdurend gebruikt bij het hoeden en drijven van vee voor de handel, zelfs nadat de Romeinen door de Zwaben uit het gebied waren verdreven.

Deze middelgrote tot grote hond heeft een sterk, maar toch compact frame dat gedrongen, stevig en iets langer dan lang is. Mannetjes zijn over het algemeen groter, terwijl vrouwtjes duidelijk vrouwelijk zijn, maar beide geslachten vertonen vrijmoedigheid, kracht en behendigheid. Een middelgrote, brede schedel bevat sterke kaken, een schaarbeet en een brede snuit. Amandelvormige, donkerbruine ogen zijn correct geproportioneerd, wat een alerte uitdrukking geeft.

Oren zijn driehoekig en hangen dicht bij de wang. Een brede borst leidt tot gespierde benen die eindigen in ronde, compacte, goed gebogen tenen. De achterste dauwklauwen worden vaak verwijderd, net als de staart, meestal naar de eerste of tweede wervel. De Rottweiler heeft een dubbele vacht.

De buitenvacht bestaat uit halflang haar dat plat, grof, dicht en bestand is tegen water. Deze zichtbare vacht is zwart met duidelijk gedefinieerde markeringen in bruine tinten van bruin tot mahonie. De ondervacht is aanwezig op de nek en dijen, maar komt niet door de overjas heen en is over het algemeen een lichtere kleur in grijs of bruin, maar kan ook in het zwart zijn. Aan het begin van de 20e eeuw werd het fokken van honden niet langer alleen gedaan om een werkende hond te produceren.

Van bijna uitsterven tot nationale lof, hondenliefhebbers en bekwame fokkers kunnen een groot deel van de eer nemen voor de sterke populariteit van de Rottweiler. Rottweilers houden van werken en zullen graag strijden in vrijwel alle hondensporten, van gehoorzaamheid tot hoeden en gewichtheffen. Het is belangrijk op te merken dat ondanks dat bescherming een van de belangrijkste rollen van de Rottweiler is, ze niet allemaal van nature goede waakhonden zijn. Rottweilers behoorden echter tot de eerste politiehonden die de eer hadden om te reageren op een hogere roeping.

Vanwege deze slagershondachtergrond was de Rottweiler constant in de buurt van mensen, wat grotendeels verantwoordelijk is voor zijn medelevende, bruisende en sociale aard vandaag de dag. De Rottweiler is een hulphond geweest voor sectoren die zo divers zijn als het leger en de zieken vanwege zijn intelligentie en discretie. Het was in deze tijd dat deze werkhonden de naam Rottweiler Metzgerhund, of de Slagershond van Rottweil, verdienden. Nadat het Romeinse Rijk Duitsland verliet, werd de Rottweiler een werkhond, vooral voor lokale slagers.

De American Kennel Club erkende de Rottweiler in 1931 en de hond is in populariteit gegroeid in de Verenigde Staten. Rottweilers zijn zo intelligent dat ze je of andere honden gemakkelijk kunnen zien om commando's of situaties op te pikken. De Rottweiler gedijt op veel beweging, en omdat hij een robuuste en energieke werkhond is, kan hij nooit teveel te doen hebben. Rottweilers hebben een verrassend lage prooiaandrijving, wat betekent dat het niet bekend is dat ze zoveel jagen of jagen als andere grote honden.

Een goed gefokte Rottweiler is een kalme, zelfverzekerde en moedige hond, hoewel hij de neiging heeft om afstandelijkheid te tonen tegenover vreemden en een gereserveerde of voorzichtige houding in nieuwe en onbekende situaties. Na de ineenstorting van het Romeinse rijk bracht de aanwezigheid van de droverhonden in de zuidwestelijke Duitse stad Rottweil het idee om ze te kruisen met de heersende Duitse herdershonden. Rassen die waarschijnlijk deel uitmaken van de afkomst van de Rottweiler zijn de Berner Sennenhond, Greater Swiss Mountain Dog, Appenzeller en Entlebucher. .