Vallen rottweilers ooit hun eigenaren aan?

Die feiten staan direct in strijd met het valse idee dat Rottweilers zich tegen hun eigenaren keren. Dus ja, een rottweiler kan zijn eigenaar aanvallen zoals elk ander ras. Er zijn geen betrouwbare onderzoeken die aantonen dat het Rottweiler-ras vatbaarder is voor aanvallen. Rottweilers vallen hun eigenaren niet aan.

Ze staan niet bekend om het verwonden van hun eigenaren. Als een Rottweiler zijn eigenaar aanvalt, is dit meestal te wijten aan een onderliggend probleem waardoor ze verergerd en agressiever worden. Agressie tegen vreemden komt ook vrij vaak voor bij Rottweilers. Het ras maakt geweldige waakhonden.

Maar als je over het trottoir loopt of een hondenpark bezoekt, kan dat een echt probleem worden. Hier zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van agressie jegens vreemden. Agressief gedrag in een Rottweiler kan optreden nadat een Rottweiler zich bedreigd of bang voelt, hetzij door een andere hond of door een mens. Een Rottweiler kan zijn eigenaar aanvallen als hij niet goed is, en dieren kunnen je niet vertellen wat er mis is.

Als de rottweiler bang is, zal het zijn in een rustige situatie hen helpen ontspannen en zich minder angstig voelen, wat uiteindelijk het grommen zal stoppen. Als een Rottweiler je aanvalt, moet je weten wat je snel moet doen om de delen van het lichaam te beschermen die ze kunnen aanvallen, wat je niet moet doen en hoe je de aanval snel kunt beëindigen met minimale schade. Als je rottweiler naar je gromt omdat hij bang of angstig is, reageer dan rustig en behoud een ontspannen omgeving. Je zult niet alleen problemen hebben om je gasten heen, maar een rustige wandeling in de buurt van je huis kan ook een moeilijke taak worden als je Rottweiler gromt als er een onbekende in de buurt is.

Als een Rottweiler een kat achtervolgt of probeert bij een andere hond te komen, en de eigenaar in het midden stapt, kan de Rottweiler zijn agressie op de tussenpersoon (jij) richten, zelfs als ze het op dit moment niet beseffen. Voordat je probeert je Rottweiler te trainen, is het veel beter als je eerst de bronnen van hun gedragsproblemen herkent. Gedurende een periode van twaalf jaar waren Rottweilers verantwoordelijk voor meer dan 10% van de dodelijke hondenaanvallen, ook al zijn ze minder dan 3% van de totale hondenpopulatie. Zelfs met toegang tot een hondenhok is een ras als een Rottweiler slechts tot op zekere hoogte bestand tegen koude temperaturen.

Door een allround begrip van de eigenschappen te hebben, wordt het voor u gemakkelijker om uw Rottweiler te trainen. Volgens advocaat Patrick O'Hara zijn Rottweilers verantwoordelijk geweest voor het op een na hoogste aantal ernstige verwondingen, die binnenkomen na pitbulls. Net als andere puppy's moet een Rottweiler-pup van jongs af aan goed worden getraind dat agressie en bijten geen goed gedrag zijn. Hoewel Rottweilers de reputatie hebben stoer te zijn, zijn de meeste loyale, beschermende metgezellen die geweldig zijn met mensen van alle leeftijden.

Als je Rottweiler tekenen van onbehagen en ongemak vertoont wanneer een vreemdeling nadert, is het hoogstwaarschijnlijk dat hun territoriale agressiviteit hen ertoe aanzet om naar jou en de vreemdeling te grommen. Toch kunnen ze vanwege de massa en grootte van een Rottweiler meer kwaad doen waardoor het lijkt alsof ze gewelddadiger zijn.