Wat betekent rottweiler in het Duits?

De honden stonden in het Duits bekend als rottweiler Metzgerhund, wat betekent Rottweil-slagershonden, omdat hun belangrijkste gebruik was om vee te hoeden en karren beladen met afgeslacht vlees op de markt te brengen. Een gespierd hondenras van Duitse oorsprong met zwarte vacht en gebruinde markeringen. Zie je, Rottweilers (uitgesproken als Rott-Vile-er) zijn afstammelingen van Romeinse veehonden die de Romeinse legers vergezelden in wat nu Zuid-Duitsland is. De naam Rottweiler zelf is afgeleid van het woord 'Rottweil', een naam van een zuidwestelijke Duitse stad waar de eerste Rottweilers vandaan kwamen.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende Rottweiler-rasfouten om op te letten bij uw zoektocht naar een goede fokker. We hopen ook dat we u hebben overtuigd om alleen gerenommeerde fokkers te betuttelen om te voorkomen dat puppymolens worden aangemoedigd en de integriteit van het Rottweiler-ras in de VS behouden blijft. Hoewel het importeren van een Rottweiler-puppy uit Duitsland misschien een geweldige manier lijkt om ervoor te zorgen dat je een correcte Rottweiler krijgt, kun je hier in de VS nog steeds goede en gerenommeerde fokkers vinden. Ik zal binnen een week een artikel over dit onderwerp publiceren waarin je meer te weten kunt komen over albino en rode rottweilers.

Een andere reden waarom mensen misschien de indruk hebben dat Amerikaanse en Duitse Rottweilers verschillende rassen zijn, is dat ze het concept nationaliteit toepassen op hondenrassen. De Rottweiler was werkzaam in zijn traditionele rollen tot het midden van de 19e eeuw toen spoorwegen het rijden vervingen voor het hoeden van vee naar de markt. Hoewel Rottweilers nog steeds worden gebruikt om vee te hoeden in veel delen van de wereld, worden Rottweilers nu ook gebruikt als zoek- en reddingshonden, als waakhonden en politiehonden. Zo worden Rottweilers met talrijke fysieke en temperamentvolle omleidingen van de rasstandaarden nog steeds gemaakt om met elkaar te fokken, wat resulteert in meer 'defecte' honden.

Het selecteren van een goede fokker is een van de beste en gemakkelijkste manieren om een gezonde en raszuivere Rottweiler-puppy te vinden. Om de integriteit van de Rottweiler als ras te helpen behouden en onethische puppymolens en achtertuinfokkers failliet te zetten, moet u zich ervan bewust zijn hoe een correcte Rottweiler eruit zou moeten zien en alleen puppy's kopen van gerenommeerde fokkers. Daarom zijn alle Rottweilers die je ziet, of ze nu in de VS of Zuid-Afrika zijn geboren, van Duitse afkomst.