Waar komt rottweiler-hond vandaan?

Duitsland is een West-Europees land met een landschap van bossen, rivieren, bergketens en Noordzeestranden. Het heeft meer dan 2 millennia geschiedenis. Berlijn, de hoofdstad, is de thuisbasis van kunst- en uitgaansgelegenheden, de Brandenburger Tor en vele locaties met betrekking tot de Tweede Wereldoorlog. München staat bekend om zijn Oktoberfest en bierzalen, waaronder het 16e-eeuwse Hofbräuhaus.

Frankfurt, met zijn wolkenkrabbers, herbergt de Europese Centrale Bank. De stad Rottweil, gelegen ten oosten van het Zwarte Woud in Zuid-Duitsland, dateert uit de Romeinse tijd. Rottweilers stammen af van de Molossus, een hond van het mastiff-type. Hun voorouders marcheerden met de Romeinen naar Duitsland en dreven het vee dat hen in stand hield toen ze de bekende wereld veroverden.

Terwijl het leger reisde, paren de grote honden met honden die inheems waren in de gebieden waar ze doorheen gingen en legden de basis voor nieuwe rassen. Rottweilers zijn een van de oudste rassen. Ze vergezelden de Romeinen door Duitsland, reden hun vee en bewaakten buitenposten. Velen bleven achter en in de stad Rottweil in Zuid-Duitsland werden ze het ras dat we vandaag kennen.

Rottweilers worden beschouwd als in de mastiff-familie. Rottweilers speelden veel later een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de Doberman Pinscher. Rottweilers werden voor het eerst ontwikkeld door de honden van het Romeinse Mastiff-type te kruisen met de Duitse herdershonden. Ze zijn oorspronkelijk gefokt om honden te hoeden.

Vanwege hun grote omvang en kracht gebruikten vleesslagers ze echter om karren vlees naar de markt te brengen. Daarnaast werden Rottweilers ook gefokt om eigenaren te beschermen tegen overvallers en aanvallers. De voorouders van de Rottweiler (een soort Aziatische Mastiff) werden door de Romeinen gefokt om hun veestapels te helpen drijven terwijl de Romeinse legers in 200 CE tegen de Germaanse stammen vochten. De rottweiler is goedaardig, kalm in basisinstelling, zeer toegewijd, gehoorzaam, biedbaar en gretig om te werken.

In het geval van de Rottweiler kunnen de „tienerjaren” beginnen bij 6 maanden en doorgaan tot de hond ongeveer 3 jaar oud is. Idealiter wordt een rottweiler vanaf het begin blootgesteld aan andere huisdieren, waaronder honden, en ook aan kinderen. Niet aanbevolen voor nieuwe eigenaren, de rottweiler heeft uitgebreide en voortdurende socialisatie nodig om een goede gezinsgenoot te zijn. En voordat u besluit een puppy te kopen, moet u overwegen of een volwassen Rottweiler beter bij uw behoeften en levensstijl past.

Je kunt Rottweilers die je tegenkomt beter begrijpen, omdat je nu weet hoe ze zijn gefokt en waar hun voorouders mee te maken hebben gehad. Je moet in staat zijn om je Rottweiler leiderschap te geven dat hij kan vertrouwen en respecteren zonder toevlucht te nemen tot woede of fysieke kracht. Zoals hierboven vermeld, is de Rottweiler een kruising tussen Romeinse doverhonden (hoeden) en de Duitse herdershonden. Met deze dingen heb je een geweldige metgezel; zonder hen kan je Rottweiler destructief en uit de hand lopen.

Vroege socialisatie vanaf de puppytijd is de sleutel voor elk ras, maar is vooral belangrijk voor een grote, krachtige hond zoals de Rottweiler. Een Rottweiler is een huisgenoot, maar hij heeft een omheinde tuin nodig, niet alleen om hem te beschermen tegen verkeer, maar ook omdat hij agressief kan zijn tegenover andere honden en vreemden die op zijn terrein komen. Volgens de American Kennel Club (AKC) geldt de Rottweiler als het 8e populairste ras van Amerika. Verrassend genoeg hebben sommige regeringen (zoals de Ieren) rasspecifieke wetgeving tegen het eigendom van Rottweilers.

Ik knielde neer en ging verder met het begroeten en spelen met deze schattige Rottweiler-puppy's, maar voelde me aangetrokken tot de blik en kalmte van de enige puppy die net zat en naar me keek terwijl ik zijn nestgenoten aaide. Rottweilers zullen je niet alleen waarschuwen wanneer een vreemdeling nadert, maar ze zullen hun familie dapper beschermen tegen waargenomen bedreigingen.