Kunnen rottweiler broers en zussen paren?

Zelfs als ze elkaar herkennen, zullen broers en zussen nog steeds broeden. Dat komt omdat hoektanden niet op dezelfde manier een concept van familierelaties hebben als mensen. De meeste mensen associëren inteelt met incest bij mensen, wat zowel illegaal als medisch verkeerd is. Bij de hondensoorten gelden echter totaal andere normen.

Inteelt bij hoektanden wordt vaak als heilzaam beschouwd en is nog steeds volkomen legaal. Honden missen emotionele volwassenheid, dus een reu zal van nature nog steeds proberen te paren met zijn zus, zonder na te denken over moraal of gevolgen. De copulatieband vereist geen extra hulp dan gewoonlijk. In feite kan het zelfs gemakkelijker zijn omdat de honden elkaar al kennen; ze moeten zich al op hun gemak voelen om elkaar heen en vertrouwd zijn met elkaars geur.

Ja, broer-en zusterhonden kunnen paren en inteelt. Het kan om veel verschillende redenen behoorlijk gevaarlijk zijn om hondenbroers en zussen te fokken. Dit maakt het helaas onveilig en iets dat u moet vermijden als u uw honden ethisch wilt fokken om een gezonde lijn van puppy's te produceren met minimale gezondheidsproblemen.