Wanneer groeit de rottweiler-kop?

Dat betekent dat ze er na 12 maanden uit kunnen zien als een volwassen rottweiler, maar de omvang van het hoofd en het lichaam zal pas rond de leeftijd van twee tot drie jaar verschijnen. Het duurt meestal een jaar voordat de Rottweiler volgroeid is. Ze kunnen echter nog steeds aankomen en hun borst verbreden tot ze 2-3 jaar oud zijn. Sommige Rottweilers groeien in omvang tot ze 3 jaar oud zijn.

Spieren, evenals bredere kisten en grotere hoofden, zijn de reden hiervoor, Hoewel het hoofd iets is dat behoorlijk lang groeit, is het lichaam meestal het laatste dat volledig moet worden ingevuld. Als groot hondenras hebben Rottweilers er langer over dan veel honden nodig om hun volledige grootte te bereiken. Je kunt verwachten dat een Rottweiler zijn maximale lengte van ongeveer een jaar oud bereikt en zijn totale gewicht ongeveer twee jaar oud. Grotere Rottweilers hebben mogelijk drie jaar nodig om het invullen tot hun uiteindelijke volwassen gewicht te voltooien.

Nee, de schedel van een Rottweiler splijt of barst niet. Terwijl een Rottie groeit, wordt zijn hoofd breder en ontwikkelt zich spieren aan beide kanten. Deze verbreding kan wat lijkt op een lijn of inkeping langs het hoofd van de hond achterlaten, maar het is allemaal spieren en geen gebarsten schedel. Rottweilers ras hebben een langzaam groeitempo.

Ze nemen de tijd om volwassen te worden. In sommige gevallen kan het ongeveer 3 jaar duren voordat een mannelijke pup als volwassene volledig volwassen is. Als hondenbezitter mag u uw Rottweiler-puppy nooit dwingen sneller of veel groter te groeien dan natuurlijk mogelijk is. Gedwongen groei leidt tot complexe problemen in Rottweiler; waaronder problemen in gewrichten, botten en hart.

Sommige Rottweilers vullen hun botstructuur nooit in en ze kunnen klaar zijn zodra hun groeiplaten sluiten. Dus zelfs als de groeiplaten van uw Rottweiler sluiten op de leeftijd van 12-18 maanden, kan zijn volledige uiterlijk veranderen tot hij 3 jaar oud is. De voorouders van de Rottweiler hoeden het vee terwijl het leger marcheerde om ervoor te zorgen dat er altijd vers vlees beschikbaar was. In de jaren 1900 werd Rottweilers een topkeuze voor werkhondenrollen, waaronder politie, boodschapper en waakhonden.

Ze zijn niet alleen aanhankelijk met mensen; het is bekend dat werkende Rottweilers een band hebben met het vee dat ze kudden. Voor een jonge, gezonde en mannelijke Rottweiler is dit gewicht ver boven het hoogste dat ik ooit heb gezien, wat betekent dat de kans groot is dat er een flink stuk overgewicht is. Het spierontwikkelingsproces in de groei van Rottweiler is relatief langzamer dan de groei van de puppylengte. Aan het eind van de dag is uw dierenarts uw beste hulpmiddel om voor uw kostbare Rottweiler te zorgen.

Volgens de American Kennel Club Official Rottweiler Standards zouden Rottweilers langer dan lang moeten lijken. Helaas hebben veel eigenaren de neiging om hun Rottweilers te veel te voeren in een poging hun groei te versnellen en ze zo omvangrijk mogelijk te maken. De mythe dat Rottweilers 'lockjaw' hebben is onjuist, maar kan worden toegeschreven aan het feit dat ze wel een krachtige kaak hebben. Je kunt verwachten dat je 7 maanden oude Rottweiler ongeveer 36-45 kg weegt met een hoogte van 24-26 inch (62-66 cm).

Voor hondenbezitters is het belangrijk om te overwegen dat het natuurlijke tempo van de groei van Rottweiler traag is en er niets is om je zorgen over te maken.