Zijn rottweiler goede gezinshonden?

Rottweiler Temperament Rottweilers zijn mensenhonden en zijn aanhankelijk en loyaal tegenover hun families. Het zijn geweldige familieleden en zijn ook uitstekende waakhonden voor gezinnen. Ze hebben de neiging om hun favoriete persoon van kamer naar kamer te volgen, zodat ze altijd in het gezichtsvermogen zijn. Zijn Rottweilers goede gezinshonden? Het antwoord is ja, dat kunnen ze zijn.

Zijn Rottweilers goede gezinshonden? Ja. Het zijn trouwe huisdieren en geweldige metgezellen. Met de juiste training en socialisatie is een rottweiler een heel goed familiehuisdier. De Rottweiler heeft een zeer sterke band met zijn gezin, en dat geldt ook voor de kinderen.

Als je je Rottweiler-pup rond je kinderen grootbrengt, zal hij loyaal en beschermend zijn voor je kinderen. De Rottweiler is een fantastische gezinshond. Dit ras is zeer loyaal en zal uw gezin beschermen met hun leven. Het is intelligent, kan veel trucjes leren en speelt graag met kinderen.

Vroege socialisatie helpt ervoor te zorgen dat je Rottie goed overweg kan met de andere huisdieren en comfortabel is als je gasten hebt. Rottweilers hebben weinig verzorging nodig en zijn redelijk gezond met een levensduur van 8-10 jaar. U moet contact opnemen met de verzekering van uw huiseigenaar en mogelijk lokale wetten om er zeker van te zijn dat u een Rottweiler kunt bezitten, en u zult ook elke dag wat tijd moeten vrijmaken voor een wandeling of een run om te voorkomen dat uw Rottie overgewicht krijgt. Over het algemeen kunnen de meeste mensen een van deze honden bezitten en zullen ze genieten van het geluk dat een Rottie hen brengt.

Gerespecteerd als waakhonden, zijn Rottweilers ook grote softies die dol zijn op het gezinsleven. Een Rottie kan een geweldige gezinshond zijn, en Rottweilers zijn het tiende favoriete ras in de VS, S. Als je nest echter klein is, ga dan voor de teckel. De Rottweiler is een vaak verkeerd begrepen en verguisd ras.

In werkelijkheid zijn het hardwerkende honden die enorme liefde en genegenheid hebben voor hun gezin. De loyaliteit, gezelligheid en speelsheid van de hond maken dit ras populair. Met de juiste training en zorg kan de Rottweiler de beste vriend van het gezin zijn. Niet aanbevolen voor nieuwe eigenaren, de rottweiler heeft uitgebreide en voortdurende socialisatie nodig om een goede gezinsgenoot te zijn.

Deze intelligente, zelfverzekerde hond is echter gemakkelijk te houden ondanks de grootte. Het eerste kenmerk dat een Rottweiler tot een geweldige gezinshond maakt, is hun energie en bouw. Hun stevige lichamen geven hen de mogelijkheid om de niet zo zachte knuffels van onstuimige kinderen te weerstaan en de energie om de schijnbaar eindeloze energie van hyperkinderen uit te putten. Kinderen zijn vaak onbedoeld ongevoelig voor de persoonlijke ruimte van het dier, bungelen eraan en spelen te ruw.

Rottweilers zijn vrij gemakkelijk te houden voor zulke grote honden en hebben in feite de neiging tot obesitas als ze niet genoeg worden uitgeoefend. Er zijn ook Rottweilers die schichtig of nerveus zijn - een andere vorm van instabiliteit die ze potentieel gevaarlijk maakt. Rottweilers moeten altijd zwart zijn met bruine punten, en de ideale vacht is vrij kort, dicht en een beetje hard. Agressie kan een probleem zijn, en deze hond is volledig in staat om ernstige schade toe te brengen, dus rottweilers hebben een stevige, geduldige hand en een goed geïnformeerde eigenaar nodig.

Wanneer deze kenmerken samenkomen zoals ze zouden moeten, is de Rottweiler een natuurlijke waakhond met een zachte instelling die niet alleen succesvol is in politie-, leger- en douanewerk, maar ook als familievriend en beschermer. Omdat Rottweilers enkele van de eerste honden waren die bij de politie en het leger werkten, vragen mensen zich vaak af of ze geschikt zijn voor een gezinsomgeving. Ja, er zijn gevallen geweest waarin Rottweilers hun eigenaren hebben aangevallen en gebeten, maar die gevallen zijn te vinden bij vrijwel elk hondenras. Rottweilers houden van werken en zullen graag strijden in vrijwel alle hondensporten, van gehoorzaamheid tot hoeden en gewichtheffen.

Rottweilers zijn iets langer dan lange, grote honden, variërend in hoogte van 22 inch voor een klein vrouwtje tot 27 inch voor een groot mannetje. Door de eeuwen heen bloeide Rottweilers als marktgebied voor vee, het Duitse equivalent van een cowtown in Texas, en de afstammelingen van de Romeinse Molossus-honden reden het vee naar de stad voor slachting. Als hij vroeg wordt gesocialiseerd, kan een Rottweiler goed overweg met andere huisdieren, en de ervaring zal het gemakkelijker maken om op een later tijdstip meer huisdieren in huis te halen. Je kunt je steentje bijdragen om de reputatie van het ras te verlossen door je Rottweiler te trainen om mensen te gehoorzamen en te respecteren.

Zonder veel socialisatie als puppy zijn Rottweilers vaak onvriendelijk tegenover honden die ze niet kennen en kunnen ze als een bedreiging beschouwen. Goed gesocialiseerde rottweilers kunnen goed overweg met mensen en andere honden, maar vooral mannetjes kunnen een beetje agressief en dominant zijn. Dit type hond zou veel buitenoefeningen moeten krijgen, spelen, wandelen, hardlopen in de tuin, maar vanwege de behoefte aan menselijk gezelschap, moet de Rottweiler in huis worden gebracht om bij zijn gezin te zijn. Als een Rottweiler het gevoel heeft dat zijn kinderen op enigerlei wijze „gekwetst” worden, zal hij naar binnen rennen om ze te beschermen.

.