Rottweiler wat te weten?

Rottweilers waren oorspronkelijk „drovers”, die vee en ander vee beschermden. Ze werden populair als politiehonden. Ze hebben grote persoonlijkheden en zijn erg aanhankelijk met degenen bij wie ze zich veilig voelen. Ze doen het goed met kinderen en zijn over het algemeen zeer tolerant, hoewel er altijd voorzichtigheid moet worden betracht om een kind nooit alleen te laten met een dier.

Rotties behielden enkele hoedinstincten van hun voorouders, dus ze kunnen geneigd zijn om kleine of prikkelbare kinderen te hoeden. Rottweilers staan bekend als krachtig, beschermend en loyaal, beroemd om hun instinct om te bewaken. Zozeer zelfs dat de American Rottweiler Club duidelijk is dat, „het bezitten van een Rottweiler veel verantwoordelijkheid en toewijding met zich meebrengt, en dat „het niet voor iedereen een hond is”. Ze hebben een kalme, stabiele en stevige 'pakleider' nodig, anders nemen ze die rol voor je op zich.

Ze hebben behoefte aan socialisatie, lichaamsbeweging en het stimuleren van mentale uitdagingen. Met deze dingen heb je een geweldige metgezel. Als je geïnteresseerd bent in het bezitten van een Rottweiler, maak dan je huiswerk. Leer alles wat je kunt over het ras.

Wanneer u op zoek bent naar de juiste Rottweiler, moet u zorgvuldig zoeken om te agressieve of onstabiele lijnen te vermijden. Observeer het gedrag van de hond en stel de juiste vragen. De Rottweiler is een intelligent en loyaal dier en wil meestal de eigenaar tevreden stellen. Af en toe kan een Rottweiler erg koppig zijn en kan het nodig zijn om sterkere maatregelen te nemen.

Het is erg belangrijk dat discipline consistent, eerlijk en stevig is, zonder ruw te zijn. Het bezitten van een Rottweiler is niets voor jou als je timide bent of niet de tijd of interesse hebt om hem zorgvuldig te begeleiden. De ideale Rottweiler is kalm, zelfverzekerd en moedig, nooit verlegen. Hij heeft een zelfverzekerde afstandelijkheid en maakt niet onmiddellijk of zonder onderscheid vrienden met mensen.

In plaats daarvan neemt hij een afwachtende houding aan met nieuwe mensen of situaties. Met zijn gezin is hij aanhankelijk en volgt hij ze vaak door het huis. Dit is geen erg prikkelbare hond. Hij heeft een inherent verlangen om zijn familie en eigendommen te beschermen, maar mag nooit agressief zijn tegenover mensen zonder reden.

De Rottweiler is slim en aanpasbaar met een sterke arbeidsethos. Toegewijde, gerenommeerde fokkers grijpen deze kans om het ras om te draaien en ervoor te zorgen dat Rottweilers het type honden zijn dat ze bedoeld waren te zijn. Als een Rottweiler-puppy wordt grootgebracht met kinderen, vrienden en andere huisdieren, is de kans groter dat hij een goed gesocialiseerde hond wordt. Hoewel Rottweilers populaire huisdieren zijn, is het belangrijk om zowel de positieve als de negatieve kenmerken van dit ras te begrijpen voordat u besluit er een te bezitten.

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat Rottweilers zonder provocatie bijten, is het erg zenuwslopend om in het nauw gedreven te worden en vastgehouden door een van deze honden. Een Rottweiler is een huisgenoot, maar hij heeft een omheinde tuin nodig, niet alleen om hem te beschermen tegen verkeer, maar ook omdat hij agressief kan zijn tegenover andere honden en vreemden die op zijn terrein komen. Door de eeuwen heen bloeide Rottweilers als marktgebied voor vee, het Duitse equivalent van een cowtown in Texas, en de afstammelingen van de Romeinse Molossus-honden reden het vee naar de stad voor slachting. Sommige fokkers raden aan om te wachten tot kinderen minstens leerplichtige leeftijd of ouder zijn voordat ze een Rottweiler bij u thuis brengen.

Rottweilers hebben per ongeluk verwondingen veroorzaakt bij kleine kinderen door er tegen aan te botsen en ze neer te slaan of tegen meubels te slaan. Naast wettelijke voorschriften, kunt u ook problemen ondervinden bij het huren van een woning of het krijgen van een verzekering voor huiseigenaren als u een Rottweiler bezit. Weten wat je te wachten staat als je een Rottweiler-puppy krijgt, is een belangrijke stap om een verantwoordelijke eigenaar van een huisdier te zijn. Naarmate uw Rottweiler ouder wordt, kunt u geleidelijk de hoeveelheid voedsel per portie verhogen (zoals u de behoefte ziet) totdat u de Rottweiler-voedselbehoefte voor volwassenen bereikt.

Rottweilers, vaak bekend bij hun eigenaren als zachtaardige reuzen, zijn in films oneerlijk afgebeeld als de „kwaadaardige schurken”. Als een jonge Rottweiler wordt grootgebracht met andere huisdieren in huis, zijn ze meestal goed met ze, maar Rottweilers kunnen erg agressief zijn tegenover andere honden van hetzelfde geslacht - en ze kunnen katten als prooi zien. Houd je Rottweiler in goede conditie door zijn voedsel te meten en hem twee keer per dag te voeren in plaats van altijd voedsel weg te laten. .