Zal rottweiler me beschermen?

Rottweilers staan bekend als krachtig, beschermend en loyaal, beroemd om hun instinct om te bewaken. Zozeer zelfs dat de American Rottweiler Club duidelijk is dat, „het bezitten van een Rottweiler veel verantwoordelijkheid en toewijding met zich meebrengt, en dat „het niet voor iedereen een hond is. Rottweilers kunnen geweldige waakhonden zijn die u, uw gezin en uw huis beschermen. Het zijn van nature beschermende honden, maar als ze goed zijn opgeleid, zijn ze in staat om het verschil tussen een passieve vreemdeling en mogelijke bedreigingen correct te zien en dienovereenkomstig te handelen.

Rottweilers zijn zeer intimiderende honden en de meeste mensen weten dat ze het potentieel hebben om erg gevaarlijk te zijn. Omdat dat het geval is, zelfs als uw Rottweiler u niet fysiek zou beschermen, zou het nog steeds een zeer sterk afschrikmiddel zijn. Rottweilers, en honden in het algemeen, beschermen alleen wat zij van hen beschouwen. Het is een gedrag bij de meeste zoogdieren.

Dieren beschermen niet wat niet van hen is of deel uitmaakt van hun roedeloed of territorium. Rottweilers die blij en vriendelijk zijn met vreemden, zelfs thuis, kunnen nog steeds leren beschermen. Vooral jonge honden hebben misschien nog niet het instinct stevig ontwikkeld, maar zullen het met de tijd en training ontwikkelen. Hieronder vindt u enkele manieren waarop u kunt zien of uw Rottweiler u wel of niet zou beschermen als u werd bedreigd.

Hoewel Rottweilers van nature erg beschermend zijn voor hun eigenaren, is er nog steeds een groot verschil in hoe beschermend een Rottweiler kan zijn als ze getraind of ongetraind zijn. Voordat je je Rottweiler traint tot waakhond, moet je hem basisgehoorzaamheid leren met commando's zoals zitten, blijven en spreken. Je zult altijd de persoonlijkheid en behoeften van je Rottweiler willen respecteren door ze niet te dwingen iets te doen wat ze niet willen doen. We kunnen echter met vertrouwen zeggen dat de meeste Rottweilers hun eigenaren serieus gaan beschermen rond de leeftijd van 2 jaar oud.

Bij het trainen van je Rottweiler is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij leert wie vriendelijk is en wie niet. Een Rottweiler is volgens AKC „een kalme, zelfverzekerde en moedige hond met een zelfverzekerde afstandelijkheid. Als je je afvraagt of je Rottweiler je wel of niet zou beschermen, laat dit bericht je zien of het het wel of niet zou doen. Als je probeert uit te zoeken of het je wel of niet zou beschermen, zou het helpen om rekening te houden met de aard van je Rottweiler.

Voordat je iets te maken hebt met het trainen van je Rottweiler, moet je ervoor zorgen dat ze goed gesocialiseerd zijn. Zowel mannelijke als vrouwelijke Rottweilers zijn natuurlijk beschermend, omdat dit een aangeleerd gedrag is van hun afkomst als ras. Door een commando zoals „Stop” of „Hiel” te gebruiken, voorkom je dat je Rottweiler ze achtervolgt. Als je Rottweiler echter overdreven agressief is in de verkeerde situaties, zoals blijven grommen wanneer je gasten hebt begroet en uitgenodigd, moet je het instinct van je Rottweiler beteugelen en haar stopcontacten geven voor overmatige energie.

Een van de belangrijkste redenen waarom velen Rottweilers als een beschermend ras beschouwen, naast alle andere hondenrassen, is hun natuurlijke neiging om hun dierbaren te verdedigen met weinig training. Als ze niet goed genoeg getraind zijn, kan de Rottweiler ineenkrimpen, niet lastig vallen of de indringer aanvallen. Mensen zoals vrienden of familie die uw eigendom binnenkomen, kunnen ervoor zorgen dat ze in de 'beschermende modus' gaan, maar een goed opgeleide Rottweiler moet snel beseffen dat ze geen bedreiging vormen en kalmeren.