Zal rottweiler je beschermen?

Rottweilers staan bekend als krachtig, beschermend en loyaal, beroemd om hun instinct om te bewaken. Zozeer zelfs dat de American Rottweiler Club duidelijk is dat, „het bezitten van een Rottweiler veel verantwoordelijkheid en toewijding met zich meebrengt, en dat „het niet voor iedereen een hond is. Rottweilers kunnen geweldige waakhonden zijn die u, uw gezin en uw huis beschermen. Het zijn van nature beschermende honden, maar als ze goed zijn opgeleid, zijn ze in staat om het verschil tussen een passieve vreemdeling en mogelijke bedreigingen correct te zien en dienovereenkomstig te handelen.

Dus, zou mijn Rottweiler me beschermen? Als uw Rottweiler niet is opgeleid om u te beschermen, is het moeilijk te zeggen of hij u wel of niet zou beschermen. Het zou echter waarschijnlijk afschrikmiddel zijn, het zou u waarschijnlijk waarschuwen voor het gevaar en het zou u waarschijnlijk beschermen tegen andere dieren. Rottweilers staan bekend als loyaal en beschermend, met een natuurlijk instinct om hun huis en familieleden te bewaken. Zoals alle hondenrassen hebben Rotties vroege socialisatie nodig om hen te helpen uitgroeien tot goed aangepaste honden.

Verwaarlozing en gebrek aan socialisatie en training kunnen ervoor zorgen dat Rottweilers overdreven territoriaal worden en agressieve neigingen ontwikkelen. De Rottweiler is een uitstekende waakhond die eigendommen en mensen beschermt. Hieronder staan nog vijf rassen die goede waakhonden zijn. Rottweiler-puppy's die rond andere honden en huisdieren worden grootgebracht, zijn meestal geweldig bij hen, zeggen rasexperts.

Mensen zoals vrienden of familie die uw eigendom binnenkomen, kunnen ervoor zorgen dat ze in de 'beschermende modus' gaan, maar een goed opgeleide Rottweiler moet snel beseffen dat ze geen bedreiging vormen en kalmeren. De manier waarop een Rottweiler wordt getraind, levert de grootste bijdrage aan hoe ze reageren op vreemden en bedreigingen. Je zult altijd de persoonlijkheid en behoeften van je Rottweiler willen respecteren door ze niet te dwingen iets te doen wat ze niet willen doen. Bij het trainen van je Rottweiler is het belangrijk om ervoor te zorgen dat hij leert wie vriendelijk is en wie niet.

Als u besluit dat een Rottweiler goed bij uw gezin past, moet u veel onderzoek doen voordat u een puppy kiest. Als ze niet goed genoeg getraind zijn, kan de Rottweiler ineenkrimpen, niet lastig vallen of de indringer aanvallen. Je kunt verwachten dat een Rottweiler op natuurlijke wijze mensen en andere familieleden (inclusief de harige soort) gaat bewaken wanneer ze ergens tussen de 6-8 maanden oud zijn. Voordat je iets te maken hebt met het trainen van je Rottweiler, moet je ervoor zorgen dat ze goed gesocialiseerd zijn.

Net als de Rottweiler is de Duitse herder een goede gezinshond, wordt hij als zeer intelligent beschouwd en wordt hij al generaties lang gebruikt in openbare dienstfuncties. Net als de Rottweiler heeft de Staffie een geschiedenis doorstaan van het gebruik voor vechten en als aanvalshond en heeft hij daardoor een negatieve reputatie opgebouwd. Het komt gewoon terug op het idee dat instinct slechts de helft van de vergelijkingstraining is cruciaal om je Rottweiler te helpen weten wanneer en hoe het gepast is om te handelen op hun natuurlijke instincten. We kunnen echter met vertrouwen zeggen dat de meeste Rottweilers hun eigenaren serieus gaan beschermen rond de leeftijd van 2 jaar oud.