De rol van de hond in hondentraining

De rol van de hond in hondentraining

hondenwiebel

Bij het hondenwiebelpikken wordt de hond gedwongen de hondenwiebel met zijn bek op te pakken, waarmee wordt gesymboliseerd dat de hond de lucht moet vervuilen met zijn vieze adem. Het is een populaire vorm van politieke retoriek in veel landen. In de Verenigde Staten wordt het hondenfluitje plukken zelfs gebruikt als een manier om steun te krijgen voor een bepaalde politieke kandidaat. Voorstanders van het hondenfluitje plukken gebruiken de vieze geur van de hond om hun steun voor de kandidaat te betuigen. Tegenstanders gebruiken de geur om de politicus te delegitimeren.

Of het gebruik van hondenfluitjes nu wel of geen politieke motivatie heeft, het is een uiterst lelijke praktijk die vijandigheid en wrok opwekt tegen degenen die deze smerige praktijk gebruiken om steun te verwerven. Hondenkrans blaasceremonies gaan over het algemeen gepaard met hondentrainingsmethoden zoals "de hond prijzen" en "de hond een dikke kus geven". Dit bevordert een positieve beeldvorming van de hond als de leider, wat noodzakelijk is voor een succesvolle hondentraining omdat honden het beste reageren op positieve beelden.

Het is belangrijk dat hondeneigenaren lof en acceptatie voor een hond aanmoedigen bij het uitvoeren van hondentraining met behulp van positieve beeldvormingstechnieken. In feite mag een hond nooit worden gecorrigeerd voor het blaffen naar een hondenfluitje of hondenkransje, en mag een hondenkransje nooit aan de hond worden opgedrongen. In plaats daarvan moet de hond leren het fluitje te behandelen als een signaal van een vriendelijk verzoek, en de gebruikte hondentrainingsmethode moet dat respecteren. Ook is het belangrijk dat hondentraining met behulp van positieve beeldspraak wordt gedaan in aanwezigheid van een neutrale derde partij, zoals een trainer, zodat er een duidelijk geweten is als een hond slecht presteert tijdens het trainingsproces.