De Tip over hondengehoorzaamheid die je moet weten

De Tip over hondengehoorzaamheid die je moet weten

dog obidience

Hondengehoorzaamheid is niets anders dan het begrip dat een hond heeft van jou en van hoe hij verwacht wordt zich te gedragen. Dit is vergelijkbaar met ons concept van sociale hiƫrarchie, waarin een dominant lid van een groep helpt bij het controleren van een onderdanig lid van dezelfde groep. In het gedrag van dieren is er een aangeboren aanleg voor bepaalde dingen die in de wereld van de mens als normaal worden beschouwd, maar die bij dieren als ongepast of ronduit abnormaal worden beschouwd. Hondengehoorzaamheid is niets anders dan het begrip dat een hond heeft van u en van hoe hij zich behoort te gedragen. Dit is vergelijkbaar met ons concept van sociale hiƫrarchie, waarin een dominant lid van een groep helpt bij het controleren van een onderdanig lid van diezelfde groep, of met andere woorden, hoe hij zich hoort te gedragen. Hoewel dit vrij eenvoudig lijkt, kent hondengehoorzaamheid vele subtiliteiten.

Deze hondengehoorzaamheidstip zal u helpen de factor hondengehoorzaamheid beter te begrijpen. Zoals blijkt, gaat het bij hondengehoorzaamheid niet alleen om het beheersen van honden en hen te leren uw bevelen op te volgen; het gaat er veeleer om te begrijpen hoe uw hond denkt, wat u zal helpen te begrijpen hoe u zich zelf ook behoorlijk dient te gedragen. Vergeet niet dat honden niet gelijk geschapen zijn. Er zijn rassen die van nature dominanter zijn dan andere. Daarom moet u al vroeg leren wat de sterke en zwakke punten zijn van het ras dat u voor uw beste vriend hebt gekozen.

Deze hond gehoorzaamheid tip is eigenlijk heel simpel. Het enige wat u hoeft te doen is uw hond te laten zien dat u de leider bent en dat u de overhand heeft, dan zal hij u respecteren en u gehoorzamen. Honden vinden het heerlijk om geprezen te worden en zullen alles doen om zon beloning te krijgen. Door je hond op het juiste moment genoeg lof toe te zwaaien, kun je hem effectief leren hoe hij zich gepast moet gedragen.